Pizzaguru paljastaa: Tämä on paras juusto pizzaan

pizzaa
Kokeile yhdistää pizzassa sekä pehmeää mozzarellaa että mozzarellaraastetta. Shutterstock

Suosittua pizzaravintolaa pyörittävä Antto Melasniemi neuvoo, mitä juustoa pizzaan kannattaa käyttää.

Putte's Bar & Pizza -ravintolan omistaja Antto Melasniemi pitää mozzarellajuustoa parhaana valintana pizzan päälle. Mozzarellaa myydään niin pehmeänä vedessä säilöttynä versiona kuin valmiina raasteenakin. Melasniemi kehottaa käyttämään pizzassa molempia. 

– Mozzarellaraaste pysyy hyvin koossa, pehmeä mozzarella taas saattaa yksinään päästää liikaa vettä pizzaan. Suosin itse molempien yhdistelmää. 

Saku Tuomisen, Luca Platanian, Tuukka Kosken ja Kimmo Kivilahden Pizze-kirjan (Otava, 2015) mukaan mukaan lehmänmaidosta tehty mozzarella sopii pizzaan erinomaisesti, mutta puhvelimozzarellan kanssa on oltava tarkkana. Se on lehmänmaidosta tehtyä mozzarellaa vetisempää ja saattaa siten tehdä pizzan päälle lammikon. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja