Mainos

Pitää vatsan kunnossa ja nälän poissa – lisää näitä kuitupommeja aamupalallesi ja voi hyvin

Vatsan toiminnalle erinomaista kuitua kannattaa nauttia etenkin aamupalalla. Lisää seuraavia kuitupitoisia tuotteita aamun ensimmäiseen ateriaasi ja huomaa ero.

Tarkista videolta, kuinka saat ruoan säilymään kauemmin. 

Proteiinipitoisuus ja sokerin vähentäminen ovat asioita, joihin moni terveydestään huolta pitävä kiinnittää eniten huomiota. Vaikka nämä asiat ovat tärkeitä, jokaisen itsestään huolta pitävän kannattaisi kiinnittää erityistä huomiota myös kuidunsaantiin. Kuidun saantisuositus on naisilla vähintään 25 grammaa ja miehillä vähintään 35 grammaa päivässä.

Kuidulla on lukuisia terveysvaikutuksia. Se muun muassa edistää vatsan toimintaa, pitää verensokerin tasaisena ja alentaa veren kolesterolipitoisuutta. Kuitua auttaa pitämään nälän loitolla pitkään, joten kuitua kannattaa nauttia etenkin aamupalalla, jos et halua vatsasi kurnivan jo hyvissä ajoin ennen lounasaikaa.

1. Mantelit

Mantelit ovat erinomaista naposteltavaa, sillä ne sisältävät enemmän kuitua kuin mikään pähkinä. Yksi 30 gramman manteliannos sisältää kuitua noin 3 grammaa. Erinomainen vaihtoehto on nauttia manteleita yhdessä hedelmien kanssa, jolloin saat samalla kertaa kuitua, hyviä rasvoja ja roppakaupalla vitamiineja.

2. Vadelmat

Vaikka lähes kaikki hedelmät ja marjat sisältävät kuitua, toiset ovat kuitupitoisuudeltaan parempia kuin toiset. Esimerkiksi vadelmat. Lisäämällä vadelmia smoothieisiin, jogurtin sekaan tai puuron päälle, tulet kuin huomaamatta nauttineesi aimo annoksen hyvää tekeviä kuituja.

3. Pellavansiemen

Pellavansiemeniä kannattaa ripotella hieman ruokaan jos toiseenkin, sillä ne sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja, proteiinia ja tietysti kuituja. Pellavansiemeniä kannattaa lisätä ruokavalioon, jos haluat vatsasi voivan hyvin.

4. Kauraleseet

Vaikka kaurahiutaleista valmistettu puuro onkin erinomainen aamupala, vielä paremman siitä teet valmistamalla puurosi kauraleseistä. Sadan gramman annos kauraleseitä sisältää peräti 15 grammaa kuitua.

Lähde: Men’Health

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja