Pirkan surullisenkuuluisa sulatejuusto herättää jälleen hämmennystä: "Kuvan juusto ei liity tapaukseen"

Sulatejuusto
Pirkan sulatejuuston pakkauskuvaa ihmeteltiin jo alkuvuodesta 2016. Shutterstock/Ruokakesko

Tarjoiluehdotus sulatejuustopakkauksen päällä ihmetyttää suomalaisia. 

Makuja.fi kertoi jo tammikuussa 2016 Pirkan sulatejuustopakkauksen aiheuttamasta hämmennyksestä kuluttajien keskuudessa. Pirkka-brändin cheddar-sulatejuusto tulisi nimittäin pakkauskuvan tarjoiluehdotuksen perusteella nautiskella juustoviipaleena haarukan läpi työnnettynä.

– Tässä sulatejuustorasiassa tiivistyy jotenkin sympaattisella tavalla kaikenlaisten elintarvikepakkausten tarjoiluehdotusten hämmentävyys. Usein kun niissä ei juuri järkeä tunnu olevan, asiaa tuolloin ihmetellyt helsinkiläinen Samuli Väänänen kommentoi Makuja.fi:lle.

"Jos sen pakastaa, ja sitten höylää siivuiksi?"

Nyt erikoisella tarjoiluehdotuksella varustettu sulatejuusto on noussut jälleen ajankohtaiseksi, kun Noora Suso julkaisi Pirkan Facebook-seinällä ihmettelevän päivityksen aiheesta.

– Hei Pirkka! Olisi kiva tietää miten saan tämän levitettävän sulatejuuston tollein nätisti purjeelle haarukkaan niin kuin tarjoiluehdotuksessanne on? Suso ihmettelee kuvan kera.

Suson kysymyksestä Pirkan seinällä on tykännyt jo yli 8000 ihmistä.

– Jos sen pakastaa ja sitten höylää siivuiksi? Kommenteissa muun muassa ehdotetaan.

Myös Pirkka on vastannut Nooran naurunremahduksia herättäneeseen kyselyyn.

– Hei Noora, pahoittelen että pakkauskuva on aiheuttanut ihmetystä. Pakkauskuvana on siis tarjoiluehdotus. Tuotepakkaus ei sisällä cheddarjuustoviipaleita, joten tekstissä selvennetään, että kyseessä on tarjoiluehdotus, ei tuotekuva sisällöstä. Sulatejuuston valmistukseen cheddaria on toki käytetty. Välitän palautteesi tiedoksi pakkausten ulkoasusta vastaaville henkilöille. Terveisin Johanna K-Kuluttajapalvelusta.

Pirkan vastaus ei kuitenkaan ole tyydyttänyt kaikkia tiedonjanoisia, vaan ihmiset kyselevät edelleen, miksi tarjoiluehdotuksessa täytyy olla juustoviipaleita, kun niitä ei itse tuotteessa ole.

– Ehdotus on siis, että tuotteen ostaja tarjoilee jotain muuta tuotetta? Juha kommentoi keskustelussa.

– Ostan jauhelihaa ja tarjoiluehdotuksessa on kanankoipi riisipedillä....? Lihaahan sekin, Sirke jatkaa.

– "Kuvan juusto ei liity tapaukseen", Outi puolestaan vitsailee.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja