Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikkujoulukana

Pikkujoulukanaa.
Pikkujoulukanaa.MTV
Julkaistu 11.11.2019 11:00

MTV LIFESTYLE

Helppo ja herkullinen broileri kuivattujen luumujen kera sopii kaikenlaisiin hetkiin ja tähän aikaan valmistettuna se henkii väistämättä lämmintä, jouluista fiilistä. 

Rakastan runsaita ja rustiikkisia patoja ja tässä on yksi lisää. Olen käyttänyt aiemmin kuivattuja hedelmiä lähinnä Lähi-idän ruokiin, mutta tämän ruoan makumaailma vie muihinkin paikkoihin maapallolla.  Makumatkan kohdetta voi johdatella helposti lisukkeilla. Couscousin kanssa ajatus vie Lähi-itään, mutta perunalla taas mannermaisiin keittiöihin. Itse tein kylkeen uunijuureksia, jotka toimivat tässä erinomaisesti.

PS. Tsekkaa myös muut kanareseptit sekä 30 jouluista reseptiä.

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja  Twitterissä.

Pikkujoulukana

4 hlölle

4 broilerinkoipea
50 g voita
6 banaanisalottisipulia, pitkittäin halkaistuna
1,25 dl punaviiniä
1,25 dl kanalientä
1 tl meiramia
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
kanelitanko
125 g kuivattuja luumuja, karkeasti paloiteltuna
öljyä
suolaa
mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljyä uuninkestävällä paistinpannulla. Ruskista broilerikoivet erissä kauttaaltaan niin, että nahka rapsakoituu. Nosta koivet sivuun odottamaan.

Lisää pannulle voi ja kun se alkaa kuplia, lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti. Kaada pannulle punaviini ja kaavi pohja puhtaaksi. Anna viinin kiehahtaa ja porista pari minuuttia, jotta alkoholi haihtuu. Lisää kanaliemi, yrtit, kanelitanko ja luumuhakkelus, kiehauta ja anna porista pari minuuttia. Lisää broilerinkoivet takaisin pannulle nahkapuoli ylöspäin. Laita pannu uuniin ja anna kypsyä 20 min tai kunnes lihasta valuu pistäessä kirkasta nestettä. Tarjoile mieluisien lisukkeiden kera. 

Lisää aiheesta:

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenMehevä maissi-kanapannuItalialainen, tomaattinen kanapata valkopavuillaPaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen kera(Vähän niin kuin) StroganoffHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto
joulureseptikanaruokakanareseptikanankoipikanabroileri

Tuoreimmat aiheesta

joulu
  • 20.12.201907:07
    juoma

    Jouluisen juhlava The New York Sour Cocktail

  • 25.10.201910:14
    cocktail

    Limoncellolla maustettu glögi

  • 12.11.201521:16
    joulukinkku

    Joulureseptit

  • 23.12.201408:45
    joulukinkku

    Kinkku-rissolet tähdekinkusta ja asiaa nuorison kokkailusta

  • 22.12.201408:30
    chili

    Parasta kinkulle: karpalo-chilirelissi, omena-rosmariinikastike ja Henri Alénin somesinappi