Mainos

Pikkujoulujen krapula voi näkyä naamalta jopa neljä viikkoa – nämä merkit paljastavat humalahakuisen juomisen

Yksi railakkaasti juhlittu ilta ei tunnu vain seuraavan päivän päänsärkynä, vaan iho voi oireilla vielä viikkojenkin jälkeen. Tupakointi ja vahva meikkaaminen vain pahentavat asiaa.

Pikkujouluissa nautittu "muutama liikaa" voivat vaikuttaa seuraavan päivän krapulaa huomattavasti pidempään. Itseasiassa iästä riippuen iholla voi kestää jopa neljä viikkoa palautua yhdestä pikkujoulukauden illasta, jossa juominen on ollut humalahakuista.

Merkit näkyvät kasvoilta

Merkkeinä iholle voivat jäädä muun muassa nestehukan aiheuttamat tummat silmänaluset, korostuneet uurteet ja rypyt sekä katkenneiden verisuonten aiheuttama punaisuus nenällä ja poskissa.

Ikääntymistä ehkäiseviä kasvohoitoja tekevä CACI International analysoi tutkimuksia, joissa käsiteltiin kohonneen alkoholin käytön vaikutuksia iholle, ja keräsi anekdoottisia todisteita omilta hoitajiltaan ympäri Britanniaa.

Tulosten mukaan alkoholin aiheuttama myrkytystila näkyy yli 40-vuotiailla naisilla jopa neljä viikkoa juhlien jälkeen. Nuoremmilla naisilla iho palautuu nopeammin, mutta ikääntymisen merkit voivat näkyä 20–30-vuotiaillakin jopa kaksi viikkoa.

Miehillä tilanne on toinen, sillä heidän kehonsa suodattaa paremmin alkoholia ja iho palautuu nopeasti ennalleen. Miehillä rankan illan vaikutukset voivat kuitenkin näkyä vielä viikonkin jälkeen.

Ihon krapula vain pahenee tupakoinnin ja vahvan meikkaamisen myötä.

– Alkoholin myrkytysvaikutus näkyy iholla vielä pitkään sen jälkeen, kun krapulan tunne on kaikonnut, selittää CACI:n perustaja ja toimitusjohtaja Dean Nathanson.

– 14 annoksen kuluttaminen yhden illan aikana yli 40-vuotiailla naisilla vaatii lähes kuukauden, jotta iho palautuu täysin ennalleen ja jos käy useamman kerran ulkona juhlakauden aikana, tilanne vain pahenee.

Myös amerikkalainen dermatologi Harold Lancer, joka hoitaa esimerkiksi Beckhameja ja Kardashianeja, on aiemmin varoittanut, että iholla voi kestää jopa 30 päivää palautua krapulasta.

Palautumiseen vaikuttaa totta kai alkoholi, mutta myös alkoholijuomien sokeri ja yleensä juomien kanssa nautitut paljon suolaa, maitotuotteita ja hiilihydraatteja sisältävät ruoat.

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja