Syvän tulinen, maapähkinävoilla pyöristetty kastike toimii sellaisenaan barbecue-meiningeissä, mutta saat siitä mahtavan täytteen burritolle ja tacolle lisäämällä mukaan jauhelihaa. Tai vegaaneja vaihtoehtoja.
Vaimo oli viikon reissun päällä ja huomasin sen vaikuttavan yllättävän paljon ruokavaliooni. Painotus kääntyi varsin lihavoittoiseksi, vaikka kuvittelen olevani varsin monipuolisen ruoan perään.
 Yksi ruoista muotoutui vahingossa karummaksi kuin piti, mutta en kadu, koska tortillan väliin menevästä chilimössöstä tuli niin hyvää. Chipotlen tulisuutta pyöristettiin maapähkinävoilla ja lopputuloksesta tuli syvän tasapainoinen elämys. Toki mukaan piti laittaa vielä raastettua cheddaria, kevätsipulia ja jäävuorisalaattia, jotka olisivat tehneet safkasta vielä parempaa. Laiskuuttani käytin vielä kaupan tortillalättyä, vaikka ne pystyy tekemään itse varsin helposti, kts. maissi-vehnätortillaresepti.
VINKKI! Ole chipotlen kanssa varovainen. Koko purkista tulee tulisuutta aika paljon ja voit aloittaa vaikka puolikkaasta ja lisätä tarpeen mukaan.
 VINKKI 2! Tästä saa helpolla vaikka vegaanin version jättämällä lihan pois tai korvaamalla sen nyhtiksellä tai härkiksellä.
Lihaisa barbecue-soosi chipotle-chilillä ja maapähkinävoilla
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli, hienonnettuna
2 rkl inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2,5 dl tomaattipyreetä
O,5 dl ketsuppia 1 rkl punaviinietikkaa 1 rkl Worcestershire-kastiketta 1,5 rkl Dijon-sinappia 2 rkl ruskeaa sokeria (kuten intiaani- tai fariinisokeria) 100-200 g Chipotle-chilejä Adobo-kastikkeessa (säilyke) 2 rkl maapähkinävoita kasviöljyä suolaa mustapippuria

