Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Puutarhan väheksytty terveyspommi yllättää: "Kuin suomalaiset kaprikset"

shutterstock_210585577_
Pihlajanmarjoja voi säilöä kapristen tapaan.Shutterstock
Julkaistu 11.09.2014 16:23

MTV LIFESTYLE

Tänä vuonna pihlajat ovat notkollaan marjoista ja pihlajanmarjoja kannattaa hyödyntää rohkeasti ruoanlaitossa. Villiyrtteihin erikoistunut keittiömestari Sami Tallberg suosittelee käyttämään pihlajanmarjoja kapristen tapaan.

Etikkaliemeen säilötyt kaprikset maistuvat muun muassa salaatin joukossa. Tallberg suosittelee käyttämään kapristen sijaan pihlajanmarjoja samaan tarkoitukseen silloin kun Suomen luonto niitä tarjoaa.

– On kuitenkin tärkeää odottaa tarpeeksi pitkään, jotta marjat ehtivät kypsyä kunnolla, Tallberg toteaa.

Jos lähimaastossa on paljon pihlajia, kannattaa kokeilla "suomalaisten kapriksien" valmistamiseen useamman puun tuotoksia. Makuero eri puiden välillä voi olla merkittävä.

– Osa marjoista on happamampia kuin toiset, Tallberg vinkkaa.

"Suomalaiset kaprikset"

Etikkaa
Suolaa
Kypsiä pihlajanmarjoja

Mausta etikka suolalla ja kiehauta viiden minuutin ajan. Lusikoi seos tiiviisiin purkkeihin. Käytä kapristen tapaan.

LUE MYÖS: Pihallasi kasvaa huikea vitamiinipommi – hyviä rasvoja ja sopii laihduttajalle

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Tuoreimmat aiheesta

Syksy