Puutarhan väheksytty terveyspommi yllättää: "Kuin suomalaiset kaprikset"
Tänä vuonna pihlajat ovat notkollaan marjoista ja pihlajanmarjoja kannattaa hyödyntää rohkeasti ruoanlaitossa. Villiyrtteihin erikoistunut keittiömestari Sami Tallberg suosittelee käyttämään pihlajanmarjoja kapristen tapaan.
Etikkaliemeen säilötyt kaprikset maistuvat muun muassa salaatin joukossa. Tallberg suosittelee käyttämään kapristen sijaan pihlajanmarjoja samaan tarkoitukseen silloin kun Suomen luonto niitä tarjoaa.
– On kuitenkin tärkeää odottaa tarpeeksi pitkään, jotta marjat ehtivät kypsyä kunnolla, Tallberg toteaa.
Jos lähimaastossa on paljon pihlajia, kannattaa kokeilla "suomalaisten kapriksien" valmistamiseen useamman puun tuotoksia. Makuero eri puiden välillä voi olla merkittävä.
– Osa marjoista on happamampia kuin toiset, Tallberg vinkkaa.
"Suomalaiset kaprikset"
Etikkaa
Suolaa
Kypsiä pihlajanmarjoja
Mausta etikka suolalla ja kiehauta viiden minuutin ajan. Lusikoi seos tiiviisiin purkkeihin. Käytä kapristen tapaan.
Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite