Pidätkö vain joko vihreistä tai mustista oliiveista? Syy voi yllättää

oliivit
Vihreät oliivit on poimittu raakana, mustat puolestaan kypsänä. Shutterstock

Vihreiden ja mustien oliivien maku eroaa toisistaan selvästi. Kyse ei kuitenkaan ole erilaisista oliivilajikkeista, kuten olet ehkä saattanut luulla.

Tiedätkö, miten mustat ja vihreät oliivit eroavat toisistaan? Oliivin väri riippuu siitä, miten raakana tai kypsänä se on poimittu. Vihreät oliivit on poimittu raakoina ja mustat kypsinä, jolloin oliivien väri on ehtinyt tummua.

Oliiveissa on hyvin voimakas kitkerä maku, kun ne poimitaan, joten sekä vihreät että mustat oliivit liotetaan ja säilötään veteen, suolaan tai suolaveteen ennen kuin ne ovat syömäkelpoisia.

Yleensä vihreät oliivit ovat maultaan kitkerämpiä ja voimakkaampia kuin mustat. Maku riippuu kuitenkin siitä, miten kauan ja missä oliivia on säilötty.

Ravitsemuksellisia eroja erivärisillä oliiveilla ei ole. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!