Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pidätkö vain joko vihreistä tai mustista oliiveista? Syy voi yllättää

Vihreät oliivit on poimittu raakana, mustat puolestaan kypsänä.
Vihreät oliivit on poimittu raakana, mustat puolestaan kypsänä. Shutterstock
Julkaistu 25.03.2016 21:38

MTV LIFESTYLE

Vihreiden ja mustien oliivien maku eroaa toisistaan selvästi. Kyse ei kuitenkaan ole erilaisista oliivilajikkeista, kuten olet ehkä saattanut luulla.

Tiedätkö, miten mustat ja vihreät oliivit eroavat toisistaan? Oliivin väri riippuu siitä, miten raakana tai kypsänä se on poimittu. Vihreät oliivit on poimittu raakoina ja mustat kypsinä, jolloin oliivien väri on ehtinyt tummua.

Oliiveissa on hyvin voimakas kitkerä maku, kun ne poimitaan, joten sekä vihreät että mustat oliivit liotetaan ja säilötään veteen, suolaan tai suolaveteen ennen kuin ne ovat syömäkelpoisia.

Yleensä vihreät oliivit ovat maultaan kitkerämpiä ja voimakkaampia kuin mustat. Maku riippuu kuitenkin siitä, miten kauan ja missä oliivia on säilötty.

Ravitsemuksellisia eroja erivärisillä oliiveilla ei ole. 

Lähde: Huffington Post

Lisää aiheesta:

Näin riisille pitäisi tehdä aina ennen keittämistä – asiantuntija muistuttaa: "Erityisen tärkeää silloin, kun..."Tiesitkö? Huomaamaton seikka paljastaa, onko paprikasi makea vai kitkerä – tämän jälkeen katsot lempivihannestasi aivan uusin silminTiedätkö, kannattaako tummunut avokado syödä vai jättää syömättä?Pehmeys ei ole ainoa tuntomerkki – 3 asiaa, jotka paljastavat kypsän avokadon Miksi vihreä maistuu kitkerälle? Näin eriväriset paprikat eroavat toisistaanKuluttaja: Yllättävä totuus sitrushedelmistä – siemeniä ei todellakaan kannata vältellä!
VälipalatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Välipalat
  • 2.8.09:54
    Hedelmät

    Oletko hoksannut tehdä näin klementiinille? Täydellinen kesäherkku syntyy vaivatta

  • 1.8.17:29
    Vesimeloni

    Tiesitkö? Vesimelonista voi tehdä helposti "jäätelöä"

  • 7.4.07:44
    Ruokakauppa

    Mitä baby-porkkanat ja naposteluporkkanat oikeasti ovat?

  • 5.4.17:31
    Ruoka

    Tiina vinkkaa terveellisemmän pizzaherkun: "Todella helppo ja nopea"

  • 29.08.202411:04
    Ruoka

    Yhdeksän lapsen äidin välipalatarjoilu häkellyttää