Vihreiden ja mustien oliivien maku eroaa toisistaan selvästi. Kyse ei kuitenkaan ole erilaisista oliivilajikkeista, kuten olet ehkä saattanut luulla.
Tiedätkö, miten mustat ja vihreät oliivit eroavat toisistaan? Oliivin väri riippuu siitä, miten raakana tai kypsänä se on poimittu. Vihreät oliivit on poimittu raakoina ja mustat kypsinä, jolloin oliivien väri on ehtinyt tummua.
Oliiveissa on hyvin voimakas kitkerä maku, kun ne poimitaan, joten sekä vihreät että mustat oliivit liotetaan ja säilötään veteen, suolaan tai suolaveteen ennen kuin ne ovat syömäkelpoisia.
Yleensä vihreät oliivit ovat maultaan kitkerämpiä ja voimakkaampia kuin mustat. Maku riippuu kuitenkin siitä, miten kauan ja missä oliivia on säilötty.
Ravitsemuksellisia eroja erivärisillä oliiveilla ei ole.
Lähde: Huffington Post