Pidätkö Aperol Spritzistä? Tässä on sinulle uusi suosikkijuoma – nerokas yhdistelmä!

martini drinkki cocktail mocktail
Shutterstock

Aperol on italialainen aperitiivi, josta harva valmistaa muuta kuin suursuosioon noussutta Aperol Spritziä. Juomasekoitus sopii hyvin myös hieman makeampaan cocktailiin.

Drinkkien tekeminen on luovaa puuhaa ja uusia klassikoita syntyy vain kokeilemalla. Kahden suosikkidrinkin, Aperol Spritzin ja whiskey sourin yhdistelmä saattaisi olla liian kummallinen, mutta entä jos kummastakin poimii vain osan aineksista? Lopputuloksena on elegantti Aperol Sour, joka tasapainoilee katkeran ja makean välillä.

Aperol Sour 

6 cl Aperol
3 cl sitruunamehu
1,5–2 cl sokerilientä
munan valkuainen
jäitä

Lisää ainekset juomaravistimeen ja ravista kunnes sheikkeri tuntuu kylmältä. Siivilöi juoma marttinilasiin ja koristele esimerkiksi appelsiinin tai greipin viipaleella.

Lähde: Allt om Vin

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.