Etkö saa tarpeeksesi Aperol Spritzistä? Valmista suosikkidrinkin aineksista tätä herkkua
Suomalaistenkin suosioon kivunnut italialaislähtöinen Aperol Spritz toimii innoittajana ruoanlaitossa.
Videolla drinkkivinkki.
Klassikkodrinkin aineksista voi loihtia juoman lisäksi myös muun muassa marmeladia. Appelsiinit antavat marmeladille kauniin oranssin värin ja kuohuviini raikkautta. Aperol Spritz -marmeladi on loistava kyläilylahja ja se sopii tarjottavaksi vuohenjuuston tai kermajuuston kanssa.
Alkoholipitoisuuksistakaan ei tarvitse välittää, sillä viinien prosentit hupenevat keittovaiheessa. Marmeladin teko kestää puoli tuntia ja tästä Allt om matin reseptistä tulee 5 dl valmista marmeladia.
Aperol Spritz -marmeladi (5dl)
3 appelsiinia
0,5 dl Aperolia
1 dl proseccoa tai valkoviiniä
300 g hillosokeria
Huuhtele appelsiinit ja irrota niiden ulompi kuori. Pilko appelsiinin kuori hienoksi. Marmeladiin tarvitaan 1 dl hienonnettua kuorta. Purista 2,5 dl appelsiininmehua talteen.
Sekoita kuori, mehu, Aperol ja viini keskenään kattilassa. Kuumenna seosta noin 5 minuutin ajan. Valmista seosta tulisi olla 3 desiä.
Lisää seokseen hillosokeri ja kuumenna vielä 5 minuutin ajan. Kaada valmis seos hyvin puhdistettuihin purkkeihin ja anna jäähtyä.
Lähde: Allt om mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti