Mainos

Pidä nälkä loitolla pitkään! Kokeile näitä ruokia

Syömällä oikeita ruoka-aineita voi pitää huolen siitä, ettei nälkä yllätä pian ruokailun jälkeen.

Tietyt ruoka-aineet pitävät nälän loitolla erityisen pitkään. Poimi vinkit siihen, mitä kannattaa syödä, jotta nälkä ei yllättäisi pian aterian jälkeen!

1. Omenat

Kuidut ovat erityisen hyviä nälänkarkottajia ja omena on kuitupitoisuutensa vuoksi oiva apu jatkuvan näläntunteen selättämiseen. Yksi omena sisältää noin 4,4 grammaa kuitua ja tästä syystä esimerkiksi jälkiruoaksi nautittu omena voi auttaa pitämään nälän loitolla entistä pidempään lounaan jälkeen.

2. Kaurahiutaleet

Yksi hyvä syy aamupuuron nauttimiseen on se, että kuitupitoisuutensa vuoksi kaurapuuro pitää näläntunteen loitolla erityisen pitkään. Myös kaurahiutaleiden sisältämä kolekystokiniini auttaa näläntunteen hallitsemisessa, sillä se on hormoni, joka sääntelee ruokahalua.

3. Vihreä tee

Vihreän teen sisältämä katekiini, epigallokatekiinigallaatti auttaa hillitsemään nälkää. Tästä syystä teetä kannattaa siemailla päivän mittaan, mikäli tuntuu siltä, että nälkä piinaa jatkuvasti.

4. Mantelit

Mantelit sisältävät paljon antioksidantteja, E-vitamiinia sekä magnesiumia. Kaikki nämä saavat tutkimusten mukaan olon tuntumaan täydemmältä ja siksi mantelit ovat oiva välipala jatkuvasta nälästä kärsiville.

5. Avokadot

Avokadojen sisältämät hyvät rasvat ovat terveellisiä – ja monen yllätykseksi pitävät myös nälän loitolla erityisen hyvin. Avokado sisältää myös kuitua, joka edistää näläntunteen hallintaa.

6. Vihreät lehtivihannekset

Vihreät lehtivihannekset kuten pinaatti, parsakaali ja kaali sisältävät paljon vettä ja kuitua, joten elimistöllä kestää pidempään sulattaa niitä. Tästä syystä vihreät lehtivihannekset pitävät nälän loitolla pitkään.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lähde: Blackdoctor

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja