Pidä hoksottimesi virkeänä – lisää nämä raaka-aineet ruokavalioosi

parsakaali,-tomaatti
Lukuisat raaka-aineet edistävät aivotoimintaa. Shutterstock

Etenkin alkuviikosta tuntuu joskus siltä, että aivot käyvät todella hitaalla. Muutamat raaka-aineet ja vesi kuitenkin auttavat pitämään huolen nopeista hoksottimista.

Tumma suklaa, tomaatti, vesi ja seitsemän muuta ruoka-ainetta edistävät aivojen toimintaa.

1. Parsakaali

Parsakaali sisältää runsaasti muun muassa A-vitamiinia, C-vitamiinia, B-vitamiineja, E-vitamiinia sekä rautaa. Parsakaalin sisältämät ainesosat tehostavat aivojen toimintaa, joten muista rouskutella tätä vihreää vitamiinipommia lähestulkoon päivittäin. Muista kuitenkin kokkaillessa, että sitä tulisi kypsentää mahdollisimman vähän, jotta se säilyttää kaikki arvokkaimmat vitamiininsa.

2. Saksanpähkinä

Saksanpähkinä on ainut pähkinä, joka sisältää muistille äärimmäisen tärkeitä omega-3-rasvahappoja. Nämä rasvahapot sekä saksanpähkinöissä oleva magnesium sekä B6-vitamiini suojaavat aivoja rasitusta vastaan.

3. Maustekurkuma

Kurkuma on todellinen terveyspommi. Se nimittäin parantaa ruoansulatuksen lisäksi, tulehduksia ja vilkastuttaa myös aivotoimintaa. Muutamat tutkimukset myös antavat ymmärtää, että kurkumasta on hyötyä muistisairauksista kärsiville ihmisille.

4. Lohi

Samoin kuin saksanpähkinässä myös lohessa on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka suojaavat aivoja rasitusta vastaan. Lohen syöminen myös vilkastuttaa verenkiertoa, mikä on hyväksi aivoille.

5. Tomaatti

Tomaatti sisältää paljon lykopeenia, jonka saannin on todettu suojaavan muun muassa sydän- ja verisuonitaudeilta. Muutamien tutkimusten mukaan lykopeenia syöneiden henkilöiden muisti on parempi kuin muiden. Syö siis muutama tomaatti päivittäin, jotta muisti pysyy virkeänä.

6. Vihreä tee

Vihreä tee on oikea terveyspommi ja siitä on painonpudotuksen edistämisen lisäksi hyötyä myös ongelmanratkaisuun. Tutkimusten mukaan vihreän teen juominen parantaa muistia ja havaintokykyä.

7. Tumma suklaa

Tumma suklaa sisältävät flavonoideja. Lukuisten tutkimusten mukaan tumman suklaan syöminen edistää tarkkaavaisuutta ja muistia. Tumman suklaan sisältämät flavonoidit nopeuttavat myös veren kulkua aivoihin.

8. Mustikka

Mustikka sisältää C- ja B-vitamiineja, A-vitamiinin esiastetta, mangaania, kuitua, flavonoideja sekä antioksidantteja. Lukuisten vitamiinien ja muiden ainesosien ansiosta mustikka parantaa muistia ja aivojen suorituskykyä.

9. Pinaatti

Pinaatti sisältää runsaasti kaliumia ja antioksidantteja, jotka edistävät veren kulkua aivoihin ja parantavat muistia.

10. Vesi

Tutkimukset paljastavat, että jo lievä nestehukka vaikuttaa aivoihin paljon. Nestehukka lisää muun muassa muistiongelmia ja väsymystä. Aivot tarvitsevat vettä toimiakseen tehokkaasti.

Lähde: Womanitely 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja