Mainos

PETA teki emämokan somessa: Kysyi ihmisiltä perusteluja pekoninsyönnille – ei varmasti kysy uudestaan

Maailman suurin eläinoikeusjärjestö People for the Ethical Treatment of Animals PETA sai oppitunnin siitä, miten sosiaalisessa mediassa kannattaa toimia – ja miten ei. 

Eläinten oikeuksia puolustava amerikkalainen PETA-järjestö pyysi somekansalta perusteluja siihen, miksi he syövät pekonia. Kun internetiltä kysytään, internet vastaa. 

Eräs Twitter-käyttäjä vastasi järjestölle syövänsä pekonia siksi, että "huonoin syy syödä pekonia on silti parempi kuin paras syy olla syömättä pekonia". PETA vastasi kommenttiin gif-animaatiokuvalla, jossa koomikko Louis CK sanoo "ei".

PETA ei kuitenkaan ollut nähtävästi ottanut selvää, mistä gif-animaatio oli peräisin. Kyseessä oli pätkä Louis CK:n keikasta, jossa koomikko nimenomaan ylisti pekonia. 

– Kun syöt pekonia, sinun ei tarvitse edes välittää siitä kuka on presidentti. Pekoni on niin hyvää, että voisin kuolla joka kerta kun syön sitä, Louis CK totesi keikallaan. 

Toinen Twitter-käyttäjä ylisti pekonin makua ja sanoi, että pekoni on yksinkertaisesti parempaa kuin salaatti. PETA vastasi jälleen gif-animaatiolla. Tähän Twitter-kansa reagoi ilmoittamalla, että pekonia voi aina syödä salaatissa.

Seuraavaksi eräs pekoninystävä uhosi Twitterissä ostavansa joka kerta puoli kiloa pekonia, kun PETA twiittaa aiheesta. Tähän PETA vastasi gif-animaatiolla, jossa näyttelijä Will Ferrel kommentoi "en usko sinua" ja polttaa samalla tupakkaa. 

–  Yritättekö edistää nyt tupakanmyyntiä? Pienet possut voivat saada keuhkosyövän passiivisesta tupakoinnista, Twitterissä naljailtiin tällä kertaa. 

PETA ei ollut valmistautunut nokkeliin Twitter-vastauksiin ja jätti keskustelut kesken. Eläinsuojelujärjestö tyytyi vastaamaan kaikkiin järjestön toimintaa kritisoiviin ja kyseenalaistaviin kommentteihin linkillä PETAn nettisivuille.

Lähde: Foodbeast, Twitter

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja