PETA teki emämokan somessa: Kysyi ihmisiltä perusteluja pekoninsyönnille – ei varmasti kysy uudestaan

pekoni
PETAn somekampanja ei mennyt ihan niin kuin järjestön suunnitelmissa. Shutterstock

Maailman suurin eläinoikeusjärjestö People for the Ethical Treatment of Animals PETA sai oppitunnin siitä, miten sosiaalisessa mediassa kannattaa toimia – ja miten ei. 

Eläinten oikeuksia puolustava amerikkalainen PETA-järjestö pyysi somekansalta perusteluja siihen, miksi he syövät pekonia. Kun internetiltä kysytään, internet vastaa. 

Eräs Twitter-käyttäjä vastasi järjestölle syövänsä pekonia siksi, että "huonoin syy syödä pekonia on silti parempi kuin paras syy olla syömättä pekonia". PETA vastasi kommenttiin gif-animaatiokuvalla, jossa koomikko Louis CK sanoo "ei".

PETA ei kuitenkaan ollut nähtävästi ottanut selvää, mistä gif-animaatio oli peräisin. Kyseessä oli pätkä Louis CK:n keikasta, jossa koomikko nimenomaan ylisti pekonia. 

– Kun syöt pekonia, sinun ei tarvitse edes välittää siitä kuka on presidentti. Pekoni on niin hyvää, että voisin kuolla joka kerta kun syön sitä, Louis CK totesi keikallaan. 

Toinen Twitter-käyttäjä ylisti pekonin makua ja sanoi, että pekoni on yksinkertaisesti parempaa kuin salaatti. PETA vastasi jälleen gif-animaatiolla. Tähän Twitter-kansa reagoi ilmoittamalla, että pekonia voi aina syödä salaatissa.

Seuraavaksi eräs pekoninystävä uhosi Twitterissä ostavansa joka kerta puoli kiloa pekonia, kun PETA twiittaa aiheesta. Tähän PETA vastasi gif-animaatiolla, jossa näyttelijä Will Ferrel kommentoi "en usko sinua" ja polttaa samalla tupakkaa. 

–  Yritättekö edistää nyt tupakanmyyntiä? Pienet possut voivat saada keuhkosyövän passiivisesta tupakoinnista, Twitterissä naljailtiin tällä kertaa. 

PETA ei ollut valmistautunut nokkeliin Twitter-vastauksiin ja jätti keskustelut kesken. Eläinsuojelujärjestö tyytyi vastaamaan kaikkiin järjestön toimintaa kritisoiviin ja kyseenalaistaviin kommentteihin linkillä PETAn nettisivuille.

Lähde: Foodbeast, Twitter

***

0:53

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja