Perinteinen kotijoulu on saanut uuden haastajan – täällä yhä useampi suomalainen haluaa nauttia jouluateriansa
Viettäisitkö sinä joulun hotellissa? Yhä useampi vastaa kysymykseen tänä päivänä kyllä.
Perinteinen kotijoulu on nyt saanut haastajan hotellijoulusta. Nyt ei kuitenkaan puhuta ulkomaanreissusta, vaan kotimaisiin hotelleihin suuntautuvasta ilmiöstä, johon kuuluu oleellisena osana myös jouluruokailu.
Joukossa niin turisteja kuin suomalaisia perheitä
Vaikka aikaisemmin joulupyhät ovat olleet hiljaista aikaa ja suurin osa hotellien ravintoloista on pitänyt ovensa kiinni, viime vuosina asiat ovat saaneet uuden käänteen. Ei ole enää tavatonta, että perheet varaavat joulupaketin yöpymisineen ja aterioineen koko suvulle hotellista.
– Saapujista suurin osa on turisteja jotka haluavat kokea joulun Suomessa. Joukossa on myös ulkosuomalaisia, jotka tulevat vierailemaan sukulaisten luokse. Ja sitten on niitä, jotka haluavat itselleen kiireettömän joulun, Kämp Groupin toimitusjohtaja Laura Tarkka kertoo Makuja.fi:lle.
LUE MYÖS: Kaksi Fazerin ikisuosikkia ylitse muiden – näitä makeisia suomalaiset himoitsevat joulupöytään
– Ikäjakaumassa on niin nuoria kuin vanhoja kuin myös kokonaisia perheitä, uusperheitä ja sisarperheitä eli järjestetään joulu ”neutraalilla” maaperällä.
Hotellijoulujen suosio on Tarkkan mukaan lähtenyt kasvuun vuodesta 2015 alkaen, ja hän uskoo joulutrendin vain vahvistuvan tulevaisuudessa.
Joulunviettäjät kaipaavat perinteisiä ruokia
Hotelliyöpymisen lisäksi myös yhä useampi suomalainen nauttii jouluateriansa hotellien ravintoloissa. Ilmiö on huomattu muun muassa Kämp Collection Hotelleissa, joissa hotellien ravintoloiden liikevaihto on noussut vuosina 2015–2017 peräti 75 prosenttia jouluaaton osalta.
Mutta millaisia jouluruokia suomalaiset sitten mielellään nauttivat jouluaattoina ravintoloissa?
– Ennen kaikkea suomalaiset peräänkuuluttavat perinteisiä suomalaisia jouluruokia. Sitten meidän on mukauduttava siihen, että meillä on löydyttävä myös jotain, mikä miellyttää kansainvälisiä matkustajiakin, esimerkiksi kalkkunaa, Tarkka kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta