Kaksi Fazerin ikisuosikkia ylitse muiden – näitä makeisia suomalaiset himoitsevat joulupöytään 

fazer joulu
Jouluihmisiksi itsensä kokevat, tahtovat venyttää joulunviettoa perinteistä pidempään. Oy Karl Fazer Ab

Perinteiset joulumakeiset pitävät pintansa vuodesta toiseen, mutta mukaan mahtuu myös uusia suosikkeja.

Vuodesta toiseen, suomalaisten suosikki Fazerin valikoimasta on legendaarinen Fazerin sininen -maitosuklaa. Suosituin maku on vieläpä nimenomaan se alkuperäinen, vaikka makuvariaatioita on jo 15 erilaista, kertoo Fazerin makeisliiketoiminnan viestintäjohtaja Liisa Eerola.

Myös suosituimmat joulupöydän herkut ovat tuttuja jo vuosien takaa. Oletko kummastellut joulumakeisten ilmestymistä kauppoihin jo syyskuussa? Siihenkin on syynsä.

Kaikki suklaa-aiheiset jutut löydät täältä.

Joulun halutaan tulevan pikkuhiljaa

Pikkujoulukausi tuntuu alkavan joka vuosi aikaisemmin ja aikaisemmin ja Eerolan mukaan joulumakeisia ostetaan syksyllä nimenomaan kylään viemisiksi.

Videolla neuvotaan miten rakennat suklaalevytalon. Artikkeli jatkuu videon alla.

Fazer teki muutama vuosi takaperin joulututkimuksen ja yksi löydös sieltä oli se, että ihmiset haluavat, että joulu tulee kotiin hiljaa hiipien.

– Jouluihmiset haluavat pitkittää joulun valmistelua, eli ei niin, että täräytetään kaikki koristeet kerralla paikalleen, vaan että pikkuhiljaa rakennetaan sitä joulutunnelmaa, Eerola sanoo.

Perinteitä ja uutuusmakuja

Kuluttajatutkimusten perusteella, Fazer tietää, että suomalaiset mieltävät Wienernougatin ja Vihreät kuulat nimenomaan jouluun.

– Niistä on tullut jo vähän joulukuusen kaltaisia joulun symboleja, Eerola toteaa.

Kyseiset makeiset eivät välttämättä ole edes ihmisten suosikkimakeisia, mutta ne kuuluvat vain todella vahvasti joulunviettoon ja perheiden omiin traditioihin, minkä takia niitä sitten ehdottomasti halutaan joulupöytään.

Perinteisiä joulun suosikkimakeisia ovat myös konvehtilajitelmat ja erilaiset kääreelliset konvehdit.

Pari vuotta sitten joulumarkkinoille tuotiin asiakkaiden pyynnöstä takaisin myös valikoimasta jo poistunut piparinen makuinen suklaalevy, joka on Eerolan mukaan ollut erityisen suosittu.

Vaikka perinteiset makeiset pitävät pintansa, Fazer toi tämän vuoden joulumarkkinoille myös uutuusmaun.

– Veikkaan, että mandariini-inkivääritryffeltäytteisistä maitosuklaakonvehdeista tulee tämän joulun suosikki, Eerola toteaa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja