Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perheenäidin nokkelaa yrttikikkaa ylistetään: "Ei voi olla totta"

1:01Kolme hyödyllistä kikkaa maustamiseen
Julkaistu 09.04.2021 19:55
Toimittajan kuva

Jonna Hellgren

jonna.hellgren@mtv.fi

Tiktokkaajan aikaa säästävä vinkki on otettu sosiaalisessa mediassa ilolla vastaan. Nainen itse ihmettelee, miten keksi loistavan kikan vasta nyt, kertoo uutissivusto Mirror.

Yrttien, kuten korianterin tai persiljan, käytössä monet kotikokit nyppivät lehdet yksi kerrallaan irti varresta. Tämän jälkeen hienonnettu silppu pääsee maustamaan ruokaa, mutta varsi lentää roskikseen.

Tiktokkaaja @Morielbethobertanner näyttää videollaan paljon nopeamman tavan homman hoitamiseen. Kikan avulla persiljan lehdet ovat tuossa tuokiossa leikkuulaudalla.

Tämä taianomainen työkalu löytyy lähes jokaisen suomalaisen keittiöstä.

Kyseessä on nimittäin tuiki tavallinen raastin.

Yritti laitetaan yhdestä reiästä raastimen sisään ja vedetään rauhassa sen lävitse. Näin ollen raastimen etupuolelle jäävät yrtin lehdet ja sisäpuolelta tulee ulos yrtin paljas varsi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Videota on katsottu yli 1.1 miljoonaa kertaa ja se on kerännyt satoja ylistäviä kommentteja.

– Ei voi olla totta. Nerokasta! Mitä ihmettä minä olen tehnyt?! Korianteri tulee häviämään tämän taiselun!

Lue myös: Joko testasit? Tästä tortillaniksistä tuli valtava ilmiö – Kati näyttää, miten homma hoidetaan

Lähde: Mirror

Lisää aiheesta:

Kokki keksi nerokkaan tavan mitata mausteita: "Teelusikka ja ruokalusikka aina käden ulottuvilla""Voileipäkuninkaan" helposta niksistä tuli hitti – rapean juustoinen herkku syntyy hetkessä!Oletko riittävän näppärä ja kärsivällinen? Outo munahaaste voi tuskastuttaaKokki paljastaa ammattilaisten ruoanlaittokikat – älä tee tätä virhettä paneroidun kanan kanssa!Koronan kadottamat aistit takaisin tällä reseptillä? Asiantuntijat kommentoivat appelsiinikikkaa"Lypsäisitkö" kurkkua? Hittivinkki yllätti toimittajatkin – tekee suosikkivihanneksesta entistä paremman makuisen
RuokaYrtitNiksitRuokaniksitTikTokSomehititMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!