Perheenäidin nokkelaa yrttikikkaa ylistetään: "Ei voi olla totta"
Tiktokkaajan aikaa säästävä vinkki on otettu sosiaalisessa mediassa ilolla vastaan. Nainen itse ihmettelee, miten keksi loistavan kikan vasta nyt, kertoo uutissivusto Mirror.
Yrttien, kuten korianterin tai persiljan, käytössä monet kotikokit nyppivät lehdet yksi kerrallaan irti varresta. Tämän jälkeen hienonnettu silppu pääsee maustamaan ruokaa, mutta varsi lentää roskikseen.
Tiktokkaaja @Morielbethobertanner näyttää videollaan paljon nopeamman tavan homman hoitamiseen. Kikan avulla persiljan lehdet ovat tuossa tuokiossa leikkuulaudalla.
Tämä taianomainen työkalu löytyy lähes jokaisen suomalaisen keittiöstä.
Kyseessä on nimittäin tuiki tavallinen raastin.
Yritti laitetaan yhdestä reiästä raastimen sisään ja vedetään rauhassa sen lävitse. Näin ollen raastimen etupuolelle jäävät yrtin lehdet ja sisäpuolelta tulee ulos yrtin paljas varsi.
Videota on katsottu yli 1.1 miljoonaa kertaa ja se on kerännyt satoja ylistäviä kommentteja.
– Ei voi olla totta. Nerokasta! Mitä ihmettä minä olen tehnyt?! Korianteri tulee häviämään tämän taiselun!
Lue myös: Joko testasit? Tästä tortillaniksistä tuli valtava ilmiö – Kati näyttää, miten homma hoidetaan
Lähde: Mirror
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka