Perheenäidin nokkelaa yrttikikkaa ylistetään: "Ei voi olla totta"
Tiktokkaajan aikaa säästävä vinkki on otettu sosiaalisessa mediassa ilolla vastaan. Nainen itse ihmettelee, miten keksi loistavan kikan vasta nyt, kertoo uutissivusto Mirror.
Yrttien, kuten korianterin tai persiljan, käytössä monet kotikokit nyppivät lehdet yksi kerrallaan irti varresta. Tämän jälkeen hienonnettu silppu pääsee maustamaan ruokaa, mutta varsi lentää roskikseen.
Tiktokkaaja @Morielbethobertanner näyttää videollaan paljon nopeamman tavan homman hoitamiseen. Kikan avulla persiljan lehdet ovat tuossa tuokiossa leikkuulaudalla.
Tämä taianomainen työkalu löytyy lähes jokaisen suomalaisen keittiöstä.
Kyseessä on nimittäin tuiki tavallinen raastin.
Yritti laitetaan yhdestä reiästä raastimen sisään ja vedetään rauhassa sen lävitse. Näin ollen raastimen etupuolelle jäävät yrtin lehdet ja sisäpuolelta tulee ulos yrtin paljas varsi.
Videota on katsottu yli 1.1 miljoonaa kertaa ja se on kerännyt satoja ylistäviä kommentteja.
– Ei voi olla totta. Nerokasta! Mitä ihmettä minä olen tehnyt?! Korianteri tulee häviämään tämän taiselun!
Lue myös: Joko testasit? Tästä tortillaniksistä tuli valtava ilmiö – Kati näyttää, miten homma hoidetaan
Lähde: Mirror
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta