Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Peperonata - paprikahöystö kahdella tapaa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 06.05.2013 20:31

Peperonata on perinteinen piemontelainen resepti, joka tuo kesän maut mitä herkullisimmalla tavalla esiin. Se on pohjoisen vastine etelän caponatalle ja Italian vastine ratatouillelle. Paprikaa haudutettuna sipulin, tomaatin ja valkosipulin kera.

Peperonata on monikäyttöisyydessään ylivertainen. Klassisimmin se on mainio osa antipastopöytää tai höysteenä lihalle, kanalle tai kalalle. Se toimii erinomaisesti myös pastakastikkeena, pastapaistoksen kostukkeena (mozzarellaa pinnalle), vetelän tai rapeaksi paistetun polentan kumppanina sekä leivän täytteenä. Sitä voi säädellä monella tapaa jääkaapin sisällön ja oman maun mukaan. Yrteiksi sopii mukaan esim. basilika, rakuuna tai vaikka korianteri. Itse nautin sitä juuri uusienperunoiden kanssa.

MTV Oy, All rights reserved

Oikeaoppista peperonataa ei ole olemassakaan. Paitsi tietysti jokaisen italialaisen nonnan keittiössä. Siispä laitoin mukaan toisen, varsin muokatun version, jonka viimeistelin grillissä. Olkoon se puristeja varten kuitenkin heittomerkeissä. Itse pidän näistä eniten juuri grilliaterian osana. Joko alkuun tai sitten lihan kylkeen. Tuoretta rapeakuorista leipää seuraksi. Kokeile vaikka täytettyjen porsaankyljysten, BBQ-grillikyljen tai paahdetun ja grillattun porsaankyljen kanssa.

Peperonata

3 punaista paprikaa

3 keltaista paprikaa

1 tlk kokonaisia luumutomaatteja (tai makeita tuoreita)

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

(tuoretta basilikaa tai muita yrttejä)

Suikaloi paprikat ja poista siemenet. Leikkaa sipulit ja valkosipulit ohuiksi siivuiksi. Lorauta kattilaan hiukan oliiviöljyä ja laita kaikki ainekset mukaan. Kiehauta ja laske lämpöä haudutustasolle. Mikäli seos näyttää kuivalta, voit lisätä hiukan vettä tai paseerattua tomaattia. Anna porista 30 minuuttia (mausta suolalla ja pippurilla puolivälissä) tai kunnes paprikat ovat pehmeitä. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi. Lisää basilika tai muut yrtit ja sekoita, mikäli käytät niitä.

MTV Oy, All rights reserved

"Peperonata" twistillä grillissä

2-3 hlölle

1 prk paahdettuja paprikoita, suikaloituna

1 sipuli, ohuina siivuina

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

1 dl mustia kalamataoliiveja, kivettöminä

2 rkl kapriksia

1 pallo buffalomozzarellaa

oliiviöljyä

(grillivuoka)

Kuullota pienessä kattilassa sipulia ja valkosipulia hetki oliiviöljyssä. Lisää mukaan paprikasuikaleet. Hauduta 10 min. Lisää mukaan kaprikset ja oliivit. Hauduta vielä 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita seos grillivuokaan. Revi mozzarellasta päälle suikaleita. Lorauta vielä oliiviöljyä päälle. Laita vuoka grilliin ja ota pois, kun juusto on sulanut.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksillaBaskilainen kalakeittoVälimerellinen kurpitsa-lihapataPerunapizza - helppo, hauska ja nopeaPollo alla Romana - kanaa roomalaisittainPasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
alkuruokaantipastogluteenitongrillaushöystökasvisruokalisukepaprikapeperonataresepti

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
MTV Oy, All rights reserved
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat