Syömme hiljalleen pakastinta tyhjäksi kesää varten. Nyt vuorossa oli katkaravut. Toiveena jotain ranskalaista. Surffailin läpi kirjoja ja nettiä ja löysin minulle uuden klassikkoreseptin, pastiksessa kypsennetyt katkaravut. Ja kuin sattumalta kaapissa odotti korkkaamaton litrainen pastisleka. Mikä mainio tekosyy kokin aperitiiviin!
Oikeammin ruoka on jättikatkiksia pastiskermassa. Jättikatkaravuista olen luopunut kokonaan niiden epäeettisen kalastusmetodin takia. Sushipaikoissa niitä tulee syötyä vahingossa ihan tarpeeksi. Sinänsä sääli, koska rakastan niiden lihaisaa rakennetta ja lempeän merellistä makua. MSC-sertifioituja peruskatkiksia saa jo laajalti, joten liikaa ei tarvitse surkutella oman hedonisminsa perään.
Annos toimii parhaiten alkuruokana, mutta kun olimme syöneet alkuun sipulikeittoa ja leiponeet kylkeen tuoretta leipää ja tehneet salaattia, riitti safkasta pääruoaksikin.
VINKKI! Jos käytät jättikatkarapuja, paista niitä pannulla heti valkosipulin jälkeen.
Pastis-katkaravut
2-4 hlölle
150-200 g katkarapuja
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna


