Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pastiskatkaravut

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 26.03.2015 19:00

Syömme hiljalleen pakastinta tyhjäksi kesää varten. Nyt vuorossa oli katkaravut. Toiveena jotain ranskalaista. Surffailin läpi kirjoja ja nettiä ja löysin minulle uuden klassikkoreseptin, pastiksessa kypsennetyt katkaravut. Ja kuin sattumalta kaapissa odotti korkkaamaton litrainen pastisleka. Mikä mainio tekosyy kokin aperitiiviin! 

Oikeammin ruoka on jättikatkiksia pastiskermassa. Jättikatkaravuista olen luopunut kokonaan niiden epäeettisen kalastusmetodin takia. Sushipaikoissa niitä tulee syötyä vahingossa ihan tarpeeksi. Sinänsä sääli, koska rakastan niiden lihaisaa rakennetta ja lempeän merellistä makua. MSC-sertifioituja peruskatkiksia saa jo laajalti, joten liikaa ei tarvitse surkutella oman hedonisminsa perään.

Annos toimii parhaiten alkuruokana, mutta kun olimme syöneet alkuun sipulikeittoa ja leiponeet kylkeen tuoretta leipää ja tehneet salaattia, riitti safkasta pääruoaksikin.

VINKKI! Jos käytät jättikatkarapuja, paista niitä pannulla heti valkosipulin jälkeen.

Pastis-katkaravut

2-4 hlölle

150-200 g katkarapuja

2 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

2 rkl pastista

1 dl kermaa

100 g voita

ruohosipulia, hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lorauta pohjalle oliiviöljyä ja kuullota valkosipulia pari minuuttia. Ota pannu pois liedeltä ja lorauta mukaan pastis. Ole varovainen, turhan kuumalla pannulla alkoholi voi syttyä. Pidä kansi tms. lähettyvillä. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna poreilla hiljakseen, kunnes soosia on puolet jäljellä. Lisää voi ja sekoita. Lisää katkaravut ja anna kypsyä pari minuuttia. Annostele lautasille ja ripottele päälle ruohosipulia.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuTuoretomaattikeitto katkaravuillaSavulohi-piparjuuri-parsarisottoGambas al Pil Pil - säpäkkä katkarapu-tapas(Vähän niin kuin) StroganoffPollo alla Parmigiana - parmesaanikana
alkuruokakatkarapukermapastisranskalainenresepti
MTV Oy, All rights reserved

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat