Aito Pasta Carbonara oli viime vuoden luetuin bloggaukseni yli 10.000 klikillä. Ihmettelin syytä, kunnes minua sivistettiin Putous-yhteydellä. Koska kyseessä on yksi pahoinpidellyimpiä pastamuotoja, otan ilomielin vastaan kaikki verukkeet, jolla tämän herkullisen sapuskan oikeaa olomuotoa saisi levitettyä tietoisuuteen. Painetaan samalla se Anttipasta-viritelmä unholaan.
Törmäsin hetki sitten aivan loistavaan muunnelmaan, jossa carbonaran sielu kuitenkin elää tiiviisti. Newyorkilainen kokki Marco Barbisotti oli luonut yksinkertaisilla elementeillä usein sotkuisen näköisestä ruoasta mitä hienoimman pasta-annoksen. Musta spaghetti toimii taustavärinä uppomunan valko-keltaiselle kruunulle. Höysteeksi ja värivivahteeksi purjoa. Tyyliä arkeen ja juhlaan helpolla. Molto bene!
Pasta Carbonara mustalla spaghetilla ja uppomunalla
4-6 hlölle
500 g mustaa spaghettia
