Mainos

Parhaan burgerin salaisuus: Tee jauhelihapihville yksinkertainen "sormitemppu"

Huonosti tehty pihvi voi pilata koko burgerin. Ruokakirjailija Vicki Smallwoodin vinkeillä saat pihveistäsi taatusti mehukkaita.

Täydellisen hampurilaispihvin salaisuus on laadukas liha ja oikea paistotekniikka. Älä myöskään unohda tärkeää sormitemppua!

1. Jauha jauheliha mielellään itse

Jos omistat lihamyllyn, jauheliha kannattaa ehdottomasti jauhaa itse. Pyydä kauppiaalta riittävän rasvaista ja nopeasti kypsyvää lihaa. Näin tiedät millaisesta lihasta pihvisi on peräisin, ja saat varmasti laadukkaita burgereita.

2. Käytä rasvaista lihaa

Jos teet burgereita liian vähärasvaisesta lihasta, pihveistä tulee kuivia. Lihassa on hyvä olla riittävästi rasvaa, sillä rasva tekee pihveistä mehukkaita.

3. Muotoile pihvit kostein käsin

Jos et halua jauhelihan tarttuvan sormiisi, kostuta kätesi ennen pihvien muotoilua.

4. Sormitemppu: paina pihviin kolo ennen paistamista

Jauhelihapihvit paisuvat helposti pannulla. Jos et halua pihveistäsi palloja, paina raa’an pihvin keskelle sormellasi kolo ennen paistamista.

5. Älä paista pihvejä jääkaappikylminä

Kun annat pihvien levätä huoneenlämmössä ennen paistamista, ne säilyttävät paremmin muotonsa paistettaessa. Näin myös mausta tulee syvempi.

6. Tarkista maku

Voit tarkistaa pihvitaikinan maun paistamalla pienen koepalan pannulla. Tarvittaessa voit vielä lisätä mausteita ennen pihvien paistamista.

7. Älä painele pihvejä kesken paistamisen

Jos painelet tai siirtelet pihvejä kesken paistamisen, niiden mehut valuvat hukkaan. Odota rauhassa, että pihvi on paistunut toiselta puolelta, ja käännä se vasta sitten. Jos haluat levittää pihvejä paistamisen aikana, tee se parin ensimmäisen sekunnin aikana, ja anna sen jälkeen pihvin paistua rauhassa.

8. Käytä tarpeeksi kuumaa pannua

Pannun tulee olla riittävän kuuma, jotta pihvin pinta paistuu heti, eivätkä lihanesteet pääse karkaamaan.

Lähde: Burgeri joka makuun, Vicki Smallwood, (Docendo, 2016)

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja