Televisiostakin tutun keittiömestari Kari Aihisen uutuuskirjassa herkutellaan niin bistroruoalla, fine dining-annoksilla kuin kotiruokaklassikoillakin. Teoksessa paljastetaan myös keittöpäällikön krapularuokasuosikki
Ravintola Savoyn keittiöpäällikkönä tunnettu Kari Aihinen paljastaa uutuuskirjassaan Kape 24 h (Tammi 2017)omat suosikkireseptinsä.
Mukana on myös yksi klassinen liharuoka, joka Aihisen mukaan on paitsi herkullinen myös loistava lääke kankkuseen.
– Parempaa darraruokaa kuin legendaarinen wieninleike ei ole olemassa! Ainakin siltä se tuntui, kun Roster-konseptisuunnittelumatkan päätteeksi nautimme Kolun kanssa leikkeen lounaaksi tukholmalaisessa Vassa Eggenissä, Aihinen kertoo uutuuskirjassaan.
Keittiömestarin mukaan wieninleike tulee tarjota kuumana suoraan pannulta.
Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan
Wieninleike maistuu myös huippukokille! Keittiömestari Kari Aihinen paljastaa yhden arkiruokasuosikeistaan Kape 24 h -kirjassa (Tammi 2017). Wieninleike on Aihisen mukaan erinomaisen hyvää "darraruokaa".
Ainekset (4 annosta)
- 600 g vasikan ulkofilettä (150 g syöjää kohden)
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 6 kananmunan keltuaista
- 2 rkl vettä
- 4 dl korppujauhoja
- 150 g voita
Valmistusohje
- Puhdista fileestä kalvot ja leikkaa liha noin 150 gramman annospaloiksi. Nuiji lihapalat lihanuijalla lehtipihveiksi ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Leivitä pihvit kevyesti vehnäjauhoissa. Ravista ylimääräinen jauho pois.
- Laita keltuaiset ja vesi laakeaan astiaan. Riko keltuaisten rakenne ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele jauhotetut pihvit keltuaisnesteessä ja sen jälkeen vielä korppujauhoissa.
- Paista leikkeitä runsaassa vaahtoavassa voissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä (noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta). Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti sitruunan, kapristen ja anjoviksen kanssa.
Vinkki: Jos haluat pihveihisi todella paksun ja rapean pinnan, kierittele ne ennen paistamista toistamiseen vehnäjauhoissa, munassa ja korppujauhoissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.