"Parempaa darraruokaa ei ole olemassa" – Kari Aihinen vinkkaa legendaarisen reseptin

wieninleike
Wieninleike on klassinen liharuoka, josta voi keittiömestari Kari Aihisen mukaan löytyä apu myös krapulaan.

Televisiostakin tutun keittiömestari Kari Aihisen uutuuskirjassa herkutellaan niin bistroruoalla, fine dining-annoksilla kuin kotiruokaklassikoillakin. Teoksessa paljastetaan myös keittöpäällikön krapularuokasuosikki

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkönä tunnettu Kari Aihinen paljastaa uutuuskirjassaan Kape 24 h (Tammi 2017)omat suosikkireseptinsä. 

Mukana on myös yksi klassinen liharuoka, joka Aihisen mukaan on paitsi herkullinen myös loistava lääke kankkuseen.

– Parempaa darraruokaa kuin legendaarinen wieninleike ei ole olemassa! Ainakin siltä se tuntui, kun Roster-konseptisuunnittelumatkan päätteeksi nautimme Kolun kanssa leikkeen lounaaksi tukholmalaisessa Vassa Eggenissä, Aihinen kertoo uutuuskirjassaan.

Keittiömestarin mukaan wieninleike tulee tarjota kuumana suoraan pannulta. 

Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

Wieninleike maistuu myös huippukokille! Keittiömestari Kari Aihinen paljastaa yhden arkiruokasuosikeistaan Kape 24 h -kirjassa (Tammi 2017). Wieninleike on Aihisen mukaan erinomaisen hyvää "darraruokaa".

Ainekset (4 annosta)

  • 600 g vasikan ulkofilettä (150 g syöjää kohden)
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 6 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl vettä
  • 4 dl korppujauhoja
  • 150 g voita

Valmistusohje

  1. Puhdista fileestä kalvot ja leikkaa liha noin 150 gramman annospaloiksi. Nuiji lihapalat lihanuijalla lehtipihveiksi ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla.
  2. Leivitä pihvit kevyesti vehnäjauhoissa. Ravista ylimääräinen jauho pois.
  3. Laita keltuaiset ja vesi laakeaan astiaan. Riko keltuaisten rakenne ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele jauhotetut pihvit keltuaisnesteessä ja sen jälkeen vielä korppujauhoissa.
  4. Paista leikkeitä runsaassa vaahtoavassa voissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä (noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta). Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti sitruunan, kapristen ja anjoviksen kanssa.

Vinkki: Jos haluat pihveihisi todella paksun ja rapean pinnan, kierittele ne ennen paistamista toistamiseen vehnäjauhoissa, munassa ja korppujauhoissa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!