Kari Aihisen helppo kananugettiresepti: "Rapea frittikana maistuu täydelliseltä"

KFC kanaa kari aihinen
Rapeat kananugetit on helppo valmistaa kotikeittiössä. Sami Repo / Tammi

Televisiostakin tutun keittiömestari Kari Aihisen uutuuskirjassa herkutellaan niin bistroruoalla, fine dining-annoksilla kuin kotiruokaklassikoillakin.

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkönä tunnettu Kari Aihinen paljastaa uutuuskirjassaan Kape 24 h (Tammi 2017)omat suosikkireseptinsä. Mukana on myös Aihisen ravintoloiden henkilökunnan ruokasuosikkeja, kuten frittikanaa Kentucky Fried Chiken -tyyliin.

– Tässä henkilökuntamme rakastamassa kanaruoassa kaappeihin jääneiden raaka-aineiden hyötykäyttö on parhaimmillaan – ja resepti onnistuu takuulla kotikeittiössäkin. Rapea frittikana maistuu täydelliseltä thaimaalaisella sriracha-chilikastikkeella maustetun majoneesin kanssa. 

KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

Tämä herkullinen kanaresepti on keittiöpäällikkö Kari Aihisen käsialaa teoksesta Kape 24h (Tammi 2017). – Tässä henkilökuntamme rakastamassa kanaruoassa kaappeihin jääneiden raaka-aineiden hyötykäyttö on parhaimmillaan – ja resepti onnistuu takuulla kotikeittiössäkin. Rapea frittikana maistuu täydelliseltä thaimaalaisella sriracha-chilikastikkeella maustetun majoneesin kanssa, Aihinen kertoo kirjassa.

Ainekset (4 annosta)

  • 300 g kanan jauhelihaa
  • 1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
  • 8 g (vajaa 2 tl) suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 300 g kermaa
  • 4 kananmunaa
  • vettä
  • maissihiutaleita
  • vehnäjauhoja

Sriracha-majoneesi

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 dl majoneesia
  • 7 rkl sriracha-kastiketta
  • 3 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Muotoile massasta noin 60 gramman painoisia kananugetteja leivinpaperille pellille. Paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes nugetit ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Riko kananmunat kulhoon, lisää joukkoon tilkka vettä ja vatkaa munien rakenne rikki. Murskaa maissihiutaleet muruksi. Pyöräytä nugetit ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi maissihiutalemuruissa.

Friteeraa leivitettyjä nugetteja 180-asteisessa öljyssä, kunnes niiden väri on kauniin kullanruskea. Nostele nugetit öljystä talouspaperin päälle.

Valmista majoneesi. Hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne muiden ainesten kanssa. Anna majoneesin maustua jääkaapissa peitettynä noin 2 tuntia. Tarjoa nugettien kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!