Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Annos, joka tarjoillaan suomalaisravintoloissa usein väärin – "Yksi kaltoin kohdelluimpia ruokia yhdessä spaghetti bolognesen kanssa"

Oikeaoppinen Wiener Schnitzel tarjoillaan sitruunaviipaleen kera.
Oikeaoppinen Wiener Schnitzel tarjoillaan sitruunaviipaleen kera.Jani Kinnunen / Sivumaku
Julkaistu 04.09.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen harmittelee sitä, että suomalaisravintoloiden versiot wiener schnitzelistä ovat usein kaukana esikuvastaan.

Wiener schnitzel on yksi kaltoin kohdelluimpia ruokia yhdessä spaghetti bolognesen kanssa, Jani Kinnunen kirjoittaa Sivumaku -blogissaan.

– Lähtökohtaisesti se pilataan meillä käyttämällä lihana possua, joka on reilusti vasikkaa edullisempaa ja yleisempää, hän jatkaa.

Kinnunen maisteli oikeaoppisesti valmistettuja wiener schnitzeleitä matkallaan Wienissä, missä klassikkoannosta syötiin niin kansankuppiloissa kuin hienommissakin ravintoloissa. Wieniläisravintoloissa pitää erikseen mainita, mikäli lihana on käytetty possua.

Vaikka resepti on yksinkertainen, oikea valmistustekniikka on tässäkin ruokalajissa avain onnistumiseen.

– Rakettitiedettä ei schnitzelin paistaminenkaan ole, mutta silti se tehdään usein huonosti, Kinnunen huomauttaa.

Leivittämiseen Kinnunen suosittelee käyttämään panko-jauhoja, joka antaa pintaan herkullista rapeutta, mutta estää tiiviin kuoren syntymisen. Myös paistorasvalla on merkitystä. Oikeaoppinen wiener schnitzel paistetaan kirkastetussa voissa. Sitä ei kuitenkaan saa käyttää liikaa, ettei leike ui rasvassa.

Olennaista on nuijia liha riittävän ohueksi. Liian paksu leike painautuu helpommin pannuun, jolloin annoksen rakenteeseen jää toivomisen varaa.

Katso oikeaoppisen wiener schnitzelin resepti Sivumaku-blogista.

***

5:08Kaalikääryleet.

Lisää aiheesta:

Julian kermaista kanakastiketta ylistetään – MTV testasi helpon hittiohjeen: "Voisin nuolla lautasen"Akseli Herleviltä kysytään aina, miten ruoasta saa paremman makuista – vastaus kannattaa jokaisen painaa mieleenBurgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Ruokabloggarin jauhelihakastike on kaukana kouluaikojen ”hirvitysversiosta” – tällä reseptillä syntyy täydellinen bolognese Julkkiskokki paljastaa nerokkaan valmistuskikkansa: Kotikokkien ”tyypillisin virhe” voikin olla herkullisen bolognese-kastikkeen salaisuus! Wiener Schnitzel - se AITO resepti
SivumakuWieninleikeLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”