Parasta, mitä omenoista voi valmistaa – tätä reseptiä on pakko kokeilla!

ÄLÄ KÄYTÄ! (1)
Omena-kaurapaistoksen kanssa sopii loistavasti vaniljakastike tai -jäätelö.

Syksy on omenoiden aikaa. Hyödynnä omenat leivonnassa ja valmista niistä perinteistä jälkiruokaa.

Omenaiset jälkiruoat sopivat syksyyn ja maistuvat viileinä syyspäivinä. Valmista Hellapoliisin ohjeella herkullista omena-kaurapaistosta.

Paistos on helppo ja nopea tehdä ja sopii sen vuoksi kiireisemmänkin päivän herkuksi. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera!

Omena-kaurapaistos

4 annosta

6 isoa omenaa
½ dl fariinisokeria
1 tl kanelia
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria

Paloittele omenat ja poista siemenkodat.

Laita omenalohkot uunivuokaan ja sekoita joukkoon fariinisokeria ja kanelia.

Sekoita voi, sokeri, kaurahiutaleet ja vaniljasokeri keskenään.

Ripottele seos omenaseoksen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes omenat ovat pehmoisia ja kuorrute pinnalla on kauniin värinen.

Resepti: Hellapoliisi

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!