Parasta, mitä omenoista voi valmistaa – tätä reseptiä on pakko kokeilla!
Syksy on omenoiden aikaa. Hyödynnä omenat leivonnassa ja valmista niistä perinteistä jälkiruokaa.
Omenaiset jälkiruoat sopivat syksyyn ja maistuvat viileinä syyspäivinä. Valmista Hellapoliisin ohjeella herkullista omena-kaurapaistosta.
Paistos on helppo ja nopea tehdä ja sopii sen vuoksi kiireisemmänkin päivän herkuksi. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera!
Omena-kaurapaistos
4 annosta
6 isoa omenaa
½ dl fariinisokeria
1 tl kanelia
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
Paloittele omenat ja poista siemenkodat.
Laita omenalohkot uunivuokaan ja sekoita joukkoon fariinisokeria ja kanelia.
Sekoita voi, sokeri, kaurahiutaleet ja vaniljasokeri keskenään.
Ripottele seos omenaseoksen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes omenat ovat pehmoisia ja kuorrute pinnalla on kauniin värinen.
Resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti