”Paras tietämäni tapa” – näin teet itse pizzataikinan tunnissa

lihapizza
Jani Kinnunen suosittelee nopeasti valmistuvaa pizzapohjaa. Jani Kinnunen / Sivumaku

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee kokeilemaan pizzataikinaa, joka valmistuu tunnissa.

Nopean pizzapohjan valmistanut Jani Kinnunen hämmästyi itsekin, kuinka vain tunnissa on mahdollista tehdä pizzataikina, joka vakuuttaa kriittisenkin herkuttelijan. Etenkin arkiseksi reseptiksi nopeasti valmistuva pizza sopii oivallisesti.

– On hämmästyttävää, millainen taiteenlaji jauhojen, hiivan, suolan ja veden yhdistämisestä löytyykään. Mutta jos spontaani pizzanhimo iskee, tämä on paras tietämäni tapa tehdä pohja, Kinnunen kertoo.

– Kyseessä on tunnin taikina, joka sotii sitä ihan oikeaa pizzataikinan hitaan kohotuksen ideaa vastaan, mutta toimii tarkoituksessaan silti riittävän hyvin, Kinnunen kirjoittaa.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan nopean pizzataikinan valmistaminen vaatii kolme työvaihetta.

– Kamat sekaisin, 10 minuuttia vaivausta, 10 minuuttia lepoa ja sama uusiksi. Mahdollisimman kuumaan uuniin. Tunnissa valmis pizza, Kinnunen tiivistää.

Katso pikaisen pizzapohjan ohje Sivumaku-blogista täältä! 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!