”Paras tietämäni tapa” – näin teet itse pizzataikinan tunnissa
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee kokeilemaan pizzataikinaa, joka valmistuu tunnissa.
Nopean pizzapohjan valmistanut Jani Kinnunen hämmästyi itsekin, kuinka vain tunnissa on mahdollista tehdä pizzataikina, joka vakuuttaa kriittisenkin herkuttelijan. Etenkin arkiseksi reseptiksi nopeasti valmistuva pizza sopii oivallisesti.
– On hämmästyttävää, millainen taiteenlaji jauhojen, hiivan, suolan ja veden yhdistämisestä löytyykään. Mutta jos spontaani pizzanhimo iskee, tämä on paras tietämäni tapa tehdä pohja, Kinnunen kertoo.
– Kyseessä on tunnin taikina, joka sotii sitä ihan oikeaa pizzataikinan hitaan kohotuksen ideaa vastaan, mutta toimii tarkoituksessaan silti riittävän hyvin, Kinnunen kirjoittaa.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan nopean pizzataikinan valmistaminen vaatii kolme työvaihetta.
– Kamat sekaisin, 10 minuuttia vaivausta, 10 minuuttia lepoa ja sama uusiksi. Mahdollisimman kuumaan uuniin. Tunnissa valmis pizza, Kinnunen tiivistää.
Katso pikaisen pizzapohjan ohje Sivumaku-blogista täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa