Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paras iltapala lapsuudestasi: Muistatko vielä lämppärit?

Lämppärit kinkulla ja juustolla ovat todellinen klassikko!
Lämppärit kinkulla ja juustolla ovat todellinen klassikko!Shutterstock
Julkaistu 12.06.2017 09:15

MTV LIFESTYLE

Syötiinkö teillä kotona lapsuudessasi lämppäreitä eli mikrossa tai uunissa lämmitettyjä voileipiä – vai syödäänkö kenties edelleen?

Lämppärit eli lämpimät voileivät ovat todellinen menneiden vuosikymmenten klassikkoiltapala. Lämppäreiden kulta-aikaa elettiin 1980- ja 1990-luvulla, kun monissa suomalaisperheissä innostuttiin toden teolla mikroruoasta. 

Kaikkein nopeimmin lämppärit valmistuvatkin juuri mikrossa, mutta rapeimman lopputuloksen saa kotiuunissa. Yksinkertaisimmillaan lämppärit valmistuvat leivästä, juustosta ja kinkusta. Klassissin versio syntyy perinteisestä ranskanleivästä, mutta myös paahtoleipä tai ruisleipä sopii mainiosti. 

Lämppärit eli lämpimät voileivät

Nappaa alta MTV Lifestyle -toimituksen täytesuosikit lämppäreihin!

Leipää (paahtoleipää, ranskanleipää, ruisleipää)

Täyte 1:
Kinkkuleikkelettä
Juustoa
(tomaattiviipaleita tai ananaspaloja)

Täyte 2: 
Tonnikalapaloja tomaattikastikkeessa
Tomaattiviipaleita
Juustoa
Pizzamaustetta

Täyte 3:
Kinkkuleikkelettä
Juustoa
Punasipulia
Ketsuppia

Täyte 4:
Mozzarellaa
Pesto-kastiketta
Tomaattiviipaleita
Tuoretta tai kuivattua basilikaa


Paahda leipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai laita muutamaksi minuutiksi mikroon. 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Oletko tajunnut tehdä näkkileivälle näin?Kanakebabia, fetaa ja pitaleipää – Kati vinkkaa nopean ruoan, joka vie kielen mennessään!Tällaista lasagnea et ole ennen syönyt: Ultimaattinen lohturuoka yhdistää kaksi klassikkoaTämän parempaa leipää ei ehkä ole olemassa: Niksi lämppäreihin muuttaa tavallisen juustoleivänkin mestariteokseksi Nyt on klassikko! Muutamassa minuutissa valmistuva iltapala – milloin sinä söit viimeksi?Lapsuudesta tuttu iltapalaleipä herättää muistoja – kuuluiko tämä mökkiherkku teidänkin perheen suosikkeihin?
RetroMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Retro
  • 13.3.09:34
    Makeiset

    Merkkari-karkit palaavat kauppoihin

  • 8.3.09:44
    Makeiset

    Muistatko vielä nämä ysärikarkit ja -suklaat? Tarjouslehtinen paljastaa vuoden 1997 hinnat

  • 6.3.07:44
    Kahvi

    Anttilan kuvasto paljastaa, mitä kahvipaketti maksoi vuonna 1997

  • 10.2.11:11
    Makeiset

    Ruususuklaa, Jambo, Merkkarit ja muut – herkut, jotka halutaan takaisin kauppoihin!

  • 03.08.202410:02
    Ruoka

    Legendaariset leivät valmistuvat hetkessä – muistatko nämä koulun kotitaloustunnilta?