Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paranna samppanjan makua – valitse oikeanlainen lasi

Shutterstock
Julkaistu 31.12.2016 09:33

MTV LIFESTYLE

 mukaan tarjoiluun valittu lasi vaikuttaa siihen, milloin juhlajuoman maku on parhaimmillaan

Samppanja-asiantuntija ja Master of Wine Essi Avellan kertoi vinkkinsä siihen, kuinka saada kaikki irti samppanjan mausta. Asiantuntijan ensimmäinen vinkki liittyy samppanjan tarjoilussa käytettyyn lasiin.

– Jotta samppanjan ominaisuudet pääsevät kunnolla esiin, kiinnitä huomiota sen tarjoiluun, Avellan vinkkaa.

Oikeanmuotoisessa lasissa sekä samppanjan kuplat että maku pääsevät oikeuksiinsa. Ihanteellinen lasi on suunniteltu varta vasten samppanjalle. Avellan vinkkaa, että laakean lasin sijaan kannattaa suosia riittävän suurikokoista, tulppaaninmallista lasia.

Kun tarkoitus on saada samppanjan mausta mahdollisimman paljon irti, on tärkeää kiinnittää huomiota niin ikään siihen, kuinka juoma kaadetaan lasiin.

– Kun samppanjan kaataa lasiin varovasti valuttaen, se säilyttää kuplansa paremmin. Pidä lasia kiinni varresta, jotta käden lämpötila ei lämmitä juomaa, Avellan kertoo.

Lähde: Magnum

***

0:36Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti

Lisää aiheesta:

Cava, prosecco vai samppanja? Suomalainen viiniasiantuntija neuvoo juhlajuoman valinnassa: "Ei kannata hirveästi kiinnittää huomiota siihen..."Mitä ihmettä? Samppanjalaseja ei kannatakaan pestä – tuttu tapa voi pilata makuelämyksen!Kardinaalimoka, jonka sinäkin teet kuohuviinin kanssa – maku laimenee ja hyvää juomaa menee hukkaan!Älä missään nimessä pyörittele lasissa! Samppanjaguru neuvoo, kuinka nautit samppanjan oikeinMistä laadukkaan samppanjan tunnistaa? Viiniasiantuntija vastaaMuista nämä asiat kuohuviinin ja samppanjan maistelussa: Löytyykö kotoasi oikeanlainen lasi? Perinteinen ei ehkä olekaan paras!
KuohuviiniMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kuohuviini
  • 21.6.09:46
    Viinit

    Olet ehkä kuullut kuohuviinien Magnum-pullosta, mutta tiesitkö Jeroboamista ja Mathusalemista?

  • 16.4.14:00
    Viinit

    Vuoden paras kuohuviini on valittu – hinta-laatusuhdetta kehutaan

  • 31.12.202409:42
    Viinit

    Älä haksahda netissä jaettuun kuohuviinikikkaan: "Ihan diibadaabaa"

  • 01.11.202417:31
    Viinit

    Muista kiertokikka, kun avaat kuohuviinipullon!

  • 25.07.202413:38
    Mitä ihmettä?

    Itämeren pohjasta löytyi hylky täynnä samppanjaa – katso kuvat