Paranna samppanjan makua – valitse oikeanlainen lasi
mukaan tarjoiluun valittu lasi vaikuttaa siihen, milloin juhlajuoman maku on parhaimmillaan
Samppanja-asiantuntija ja Master of Wine Essi Avellan kertoi vinkkinsä siihen, kuinka saada kaikki irti samppanjan mausta. Asiantuntijan ensimmäinen vinkki liittyy samppanjan tarjoilussa käytettyyn lasiin.
– Jotta samppanjan ominaisuudet pääsevät kunnolla esiin, kiinnitä huomiota sen tarjoiluun, Avellan vinkkaa.
Oikeanmuotoisessa lasissa sekä samppanjan kuplat että maku pääsevät oikeuksiinsa. Ihanteellinen lasi on suunniteltu varta vasten samppanjalle. Avellan vinkkaa, että laakean lasin sijaan kannattaa suosia riittävän suurikokoista, tulppaaninmallista lasia.
Kun tarkoitus on saada samppanjan mausta mahdollisimman paljon irti, on tärkeää kiinnittää huomiota niin ikään siihen, kuinka juoma kaadetaan lasiin.
– Kun samppanjan kaataa lasiin varovasti valuttaen, se säilyttää kuplansa paremmin. Pidä lasia kiinni varresta, jotta käden lämpötila ei lämmitä juomaa, Avellan kertoo.
Lähde: Magnum
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut