Paljonko on yksi annos pastaa?

Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa! 1:19 Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa!
KATSO VIDEO: Paljonko on yksi annos makaronia, spagettia, fusillia tai pennepastaa?

Tuleeko pastaa keitettyä aina liikaa tai liian vähän? Selvitimme, kuinka paljon yksi pasta-annos todellisuudessa on. 

Paljonko on yksi annos pastaa? Tätä kotikokit usein miettivät makaronia tai muuta kuivapastaa pussista kattilaan annostellessaan. 

Pastavalmistajat määrittelevät yhdeksi pasta-annokseksi 70–80 grammaa pastaa kuivana. Esimerkiksi Raision tehtaalla valmistettaviin Torino-pastojen paketteihin on kirjattu 70 gramman annosmäärä. 

– Kuluttajaneuvontaan ei ole kertaakaan vuosien saatossa tullut palautetta, että se määrä olisi liian vähän. Se kertoo jo puolestaan sen, että määrä koetaan hyväksi, kertoo Raisiolla työskentelevä testikeittiökokki Katja Vuorinen

Sen sijaan kuluttajaneuvonnasta kysellään Vuorisen mukaan usein sitä, paljonko tietty määrä kuivaa pastaa on keitettynä. Tämän vuoksi tieto onkin nyt lisätty uusiin pakkauksiin. 

Jos keittiövaakaa ei omasta kaapista löydy, voi pastagrammojen arviointi olla hieman haastavaa. 

Mistä tietää, paljonko on yksi annos makaronia, spagettia, fusillia tai pennepastaa? Katso videolta, miten saat mitattua yhden pasta-annoksen!
Lue myös: Katjan lihamakaronilaatikossa on yksi ainesosa, joka tekee siitä mielettömän maukasta

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!