Paljonko on yksi annos pastaa?
Tuleeko pastaa keitettyä aina liikaa tai liian vähän? Selvitimme, kuinka paljon yksi pasta-annos todellisuudessa on.
Paljonko on yksi annos pastaa? Tätä kotikokit usein miettivät makaronia tai muuta kuivapastaa pussista kattilaan annostellessaan.
Pastavalmistajat määrittelevät yhdeksi pasta-annokseksi 70–80 grammaa pastaa kuivana. Esimerkiksi Raision tehtaalla valmistettaviin Torino-pastojen paketteihin on kirjattu 70 gramman annosmäärä.
– Kuluttajaneuvontaan ei ole kertaakaan vuosien saatossa tullut palautetta, että se määrä olisi liian vähän. Se kertoo jo puolestaan sen, että määrä koetaan hyväksi, kertoo Raisiolla työskentelevä testikeittiökokki Katja Vuorinen.
Sen sijaan kuluttajaneuvonnasta kysellään Vuorisen mukaan usein sitä, paljonko tietty määrä kuivaa pastaa on keitettynä. Tämän vuoksi tieto onkin nyt lisätty uusiin pakkauksiin.
Jos keittiövaakaa ei omasta kaapista löydy, voi pastagrammojen arviointi olla hieman haastavaa.
Mistä tietää, paljonko on yksi annos makaronia, spagettia, fusillia tai pennepastaa? Katso videolta, miten saat mitattua yhden pasta-annoksen!
Lue myös: Katjan lihamakaronilaatikossa on yksi ainesosa, joka tekee siitä mielettömän maukasta
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa