Paljastava kuva: Mitä purkillinen Nutellaa todellisuudessa sisältää

nutella
Shutterstock

Kuva Nutella-purkin todellisesta sisällöstä on levinnyt tällä viikolla sosiaalisessa mediassa hurjaa tahtia.

Moni suomalainenkin tuntee kuuluisan suklaa-hasselpähkinälevitteen, Nutellan.

Tuoreessa Reddit-palveluun ladatussa kuvassa näkyy, mistä aineksista Nutella-levite itse asiassa koostuu. Moni herkuttelija on järkyttynyt karusta totuudesta – Nutella kun ei valitettavasti ole se kaikista vähäsokerisin vaihtoehto paahtoleivän levitteeksi.

Redditiin ladatussa kuvassa näkyy raa’assa muodossa Nutella-levitteen sisältämät ainekset: palmuöljy, kaakao, hasselpähkinät, maitojauhe sekä sokeri.

Nutella-kuvasta on tykännyt Reddit-palvelussa jo yli 30 000 ihmistä ja se leviää hurjaa vauhtia internetin eri palstoilla. Nutella ei ole vahvistanut tai kiistänyt kuvan todenperäisyyttä, sillä levitteen tarkka resepti on salainen. Purkin ravintotiedot kuitenkin paljastavat Nutellan sisältävän 8,5 grammaa sokeria yhtä ruokalusikallista kohti. Tämä tarkoittaa, että jokainen 400 gramman purkki sisältää sokeria noin 227 grammaa – eli 75 sokeripalaa.

Lähde: Daily Mail

Laskiaispullan sisään sopii mainiosti myös suklaalevite. 1:45

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.