Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettu risotto - hävikkiherkku

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 14.09.2014 12:03

Tänään päättyvä Hävikkiviikko pisti jälleen miettimään, miten paljon sitä tulee yhä haaskattua ruokaa. Morkkis iskee joka kerta, kun kauhoo jääkaapin perälle unohtuneesta kiposta jämät roskiin. Hiukan olen parantanut tapojani, mutta en missään nimessä tarpeeksi. Ruokainnostuksessa on se paha puoli, että haluaisi kokea uusia makuja joka päivä. Syön mielelläni samaa ruokaa illallisella ja seuraavan päivän lounaalla, mutta kolmas kerta on jo liikaa. Onneksi olemme alkaneet hyödyntää pakastinta entistä tehokkaammin. Kiireisenä päivänä valmiina pakkasessa oleva herkkuruoka on pelastanut monta illallista.

MIKSI RUOKAA JÄÄ YLI? Itse en osaa töistä tullessa arvioida, millainen nälkä on parin kolmen tunnin päästä. Useimmat reseptit toimivat kokatessa parhaiten neljän hengen annoksen muodossa. Joskus se on liikaa, joskus taas siitä ei riitä lounaalle. Olen monta kertaa miettinyt, miten kätevää olisi, jos vaikka naapurissa asuisi joku herttainen mummeli, jolle voisi tarjota hyvää tuoretta ruokaa pari kertaa viikossa. Sen verran voisi helposti jättää sivuun tai tehdä enemmän.

ALKUPALA, PIKKUHERKKU, LOHTURUOKA. Teimme viikonlopun aikana useita pieniä italialaishenkisiä herkkuja. Perjantaina pyöräytimme mm. arancino-palleroita. Niitä oli tarkoitus syödä myös seuraavana päivänä, joten tein reilun satsin risottoa. Lauantai-iltana ei sitten huvittanutkaan ryhtyä uppopaistamaan, joten risotosta piti loihtia jotain muuta. Sellaisenaan syöminen ei innostanut, joten muistin nähneeni keittokirjassa ohjeen paistetusta risotosta, jota olimme joskus kokeilleetkin. Oli hämmentävää huomata, miten eilisestä risotosta sai lautaselle vieläkin paremman annoksen niin helposti. Loistava ruoka alkupalaksi, illanistujaisiin tai lohtuherkuksi.

Paistettu risotto

eilistä tai tuoretta perusrisottoa (resepti)

reilusti voita (50-100 g, suolatonta tai tavallista)

parmesaania

(yrttejä)

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Sulata siinä reilusti voita. Laita risottoa paistumaan ja painele sitä sentin parin paksuiseksi levyksi. Kun pohja alkaa olla kullanruskea ja hiukan rapsakka, kiepauta ”pannukakku” tarjoilulautaselle. Raasta päälle parmesaania maun mukaan. (Voit myös koristella/tuunata pintaa tuoreilla yrteillä.) Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile. MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Hanna julkaisi itkettävän hyvän ja helpon arkiruokareseptin – tätä kaikki haluavat nyt kokeilla! Suomalaiskokin vinkeillä säästät ruokalaskussa: Perunankuoretkin voi hyödyntää helposti!Ravintola-arvostelu: Los Pollos, TampereViisi helppoa tapaa pienentää annoskokojaAito unkarilainen gulassiPunaviini-mansikkajäätelötikut
alkupalaalkuruokaantipastoitalialainenkasvisruokareseptirisottotähderuokavälipala

Tuoreimmat aiheesta

alkupala
  • 17.12.201713:49
    juomasekoitus

    Glögi-kuohuviini ja pähkinä-sinihomejuusto-sikuriveneet

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat

  • 02.10.201617:45
    alkuruoka

    Paistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksi

  • 28.10.201521:14
    butternut squash

    Kurpitsa-chorizo -taco marinoidulla punasipulilla

  • 02.08.201519:46
    antipasto

    Bresaola- ja parmankinkku"raviolit" hedelmäisellä juustotäytteellä