Paistettu risotto - hävikkiherkku

MTV Oy, All rights reserved

Tänään päättyvä Hävikkiviikko pisti jälleen miettimään, miten paljon sitä tulee yhä haaskattua ruokaa. Morkkis iskee joka kerta, kun kauhoo jääkaapin perälle unohtuneesta kiposta jämät roskiin. Hiukan olen parantanut tapojani, mutta en missään nimessä tarpeeksi. Ruokainnostuksessa on se paha puoli, että haluaisi kokea uusia makuja joka päivä. Syön mielelläni samaa ruokaa illallisella ja seuraavan päivän lounaalla, mutta kolmas kerta on jo liikaa. Onneksi olemme alkaneet hyödyntää pakastinta entistä tehokkaammin. Kiireisenä päivänä valmiina pakkasessa oleva herkkuruoka on pelastanut monta illallista.

MIKSI RUOKAA JÄÄ YLI? Itse en osaa töistä tullessa arvioida, millainen nälkä on parin kolmen tunnin päästä. Useimmat reseptit toimivat kokatessa parhaiten neljän hengen annoksen muodossa. Joskus se on liikaa, joskus taas siitä ei riitä lounaalle. Olen monta kertaa miettinyt, miten kätevää olisi, jos vaikka naapurissa asuisi joku herttainen mummeli, jolle voisi tarjota hyvää tuoretta ruokaa pari kertaa viikossa. Sen verran voisi helposti jättää sivuun tai tehdä enemmän.

ALKUPALA, PIKKUHERKKU, LOHTURUOKA. Teimme viikonlopun aikana useita pieniä italialaishenkisiä herkkuja. Perjantaina pyöräytimme mm. arancino-palleroita. Niitä oli tarkoitus syödä myös seuraavana päivänä, joten tein reilun satsin risottoa. Lauantai-iltana ei sitten huvittanutkaan ryhtyä uppopaistamaan, joten risotosta piti loihtia jotain muuta. Sellaisenaan syöminen ei innostanut, joten muistin nähneeni keittokirjassa ohjeen paistetusta risotosta, jota olimme joskus kokeilleetkin. Oli hämmentävää huomata, miten eilisestä risotosta sai lautaselle vieläkin paremman annoksen niin helposti. Loistava ruoka alkupalaksi, illanistujaisiin tai lohtuherkuksi.

Paistettu risotto

eilistä tai tuoretta perusrisottoa (resepti)

reilusti voita (50-100 g, suolatonta tai tavallista)

parmesaania

(yrttejä)

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Sulata siinä reilusti voita. Laita risottoa paistumaan ja painele sitä sentin parin paksuiseksi levyksi. Kun pohja alkaa olla kullanruskea ja hiukan rapsakka, kiepauta ”pannukakku” tarjoilulautaselle. Raasta päälle parmesaania maun mukaan. (Voit myös koristella/tuunata pintaa tuoreilla yrteillä.) Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja