Painonpudottajan unelma? Valmista herkullinen vesimelonijuoma

vesimelonimehu
Shutterstock

Vesimeloni on monella tapaa hyödyllinen lisä painonpudottajan ruokavalioon. Testaa tämä painonpudottajalle sopiva vesimelonimehu.

Vesimeloni ei ole vain makea herkku, vaan täynnä terveydelle hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita. Vesimeloneista löytyy esimerkiksi runsaasti A- ja C-vitamiineja sekä monia B-vitamiineja. Lisäksi vesimelonissa on beetakaroteenia, folaattia, sitrulliinia sekä antioksidantteja, kuten luteiinia ja lykopeenia.

Koska vesimeloni on niin ravintorikas, se on hyvä apu paastoamiseen, puhdistuskuuriin ja painonpudotukseen. Vesimelonissa on paljon elektrolyyttejä sekä jonkun verran kuitua ja proteiinia, mutta ei kolesterolia eikä liki yhtään rasvaa. 2,4 desilitrassa vesimelonia on vain noin 50 kilokaloria.

Kokeile tätä About.comin mehustusasiantuntijan kehittelemää minttuista vesimelonimehua:

Tarvitset:

1/4 vesimelonia

1 porkkana

1 sellerinvarsi

1/4 punajuurta

vehnänorasta

mintunoksa

Sekoita ainekset esimerkiksi tehosekoittimessa tai mehustimessa ja nauti. Vesimelonin kuori on täynnä ravintoaineita, mutta maultaan se on hieman kitkerä, joten sitä ei kannatta mehustaa. Sen sijaan porkkana ja punajuuri kannattaa tässä nimenomaisessa mehureseptissä mehustaa kuorineen niiden ravintorikkauden vuoksi.

LUE MYÖS:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja