Oudot ruokafaktat: Suomalaisten ihmeellinen tapa viilentää maito – tarvitset vain sammakon!

maito
Shutterstock

Buzzfeedin julkaisemassa videossa esitellään käsittämättömiä ruokafaktoja. Olisitko uskonut näitä todeksi?

Juusto on myymälävarkaiden suosikki ja Volkswage tekee enemmän ruokaa kuin autoja. Mutta tiesitkö, että sammakko on ollut hyödyllinen eläin Suomessakin aikana ennen jääkaappeja?

Buzzfeedin videolta paljastuvat muun muassa tällaiset seikat:

1. Ben & Jerry's -jäätelöfirman Jerry eli Jerry Greenfield ei koskaan ole keksinyt yhtäkään herkullisista jäätelömauista.

2. Volkswagen tekee vuosittain enemmän currywurstia kuin autoja.

3. Vuoden 2011 myymälävarkaiden eniten näpistämä ruokatuote oli juusto.

4. Maailmassa on liki kolminkertainen määrä kanoja ihmisiin verrattuna.

5. Pyramideja aikoinaan rakentaneet ihmiset tekivät töitä ruoka- ja juomapalkalla. Kivenmurikoiden siirtelystä maksettiin oluella ja leivällä.

6. Vuonna 2007 tehdyn kyselyn mukaan useammassa kotitaloudessa on ketsuppia kuin suolaa ja pippuria.

7. Ennen nykyaikaa ja jääkaappeja sekä Suomessa että Venäjällä laitettiin eläviä sammakoita maidon sekaan. Näin maito saatiin säilymään viileänä. Sammakosta käytettiin nimitystä holotniekka.

8. Kolmannes amerikkalaisravintoloista nimeää tarjoilemansa kalat väärän kalan nimellä.

Katso faktat videolta:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Buzzfeed, Kotus

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.