Oudoimmat juomatottumukset maailmalta: Kilistely Espanjassa ei kannata

kippis
Shutterstock

Juomatavat vaihtelevat maailmalla runsain mitoin. Tiedätkö, missä maassa pitää ottaa katsekontakti toiseen maljaa nostaessa tai missä maassa aterialla juodaan vain vettä tai viiniä?

Matkustellessasi saatat nähdä historiallisia monumentteja ja uskomattomia taideteoksia, mutta ihmiset ja kulttuuri tulevat tutuiksi vasta heihin tutustuessasi. Tiesitkö siis näitä Huffington Postin listaamia outoja juomatapoja maailmalta?

Espanjassa ei kannata koskaan kilistellä vesilasillisella, ellet ole valmistautunut kiroukseen. Vedellä kippistelystä on luvassa nimittäin seitsemän vuotta huonoa onnea vällyjen välissä.

Ranskassa juodaan arvokkaasti. Naisille tarjoillaan ensin, lasit täytetään vain puoliväliin ja oman lasin täyttämistä pidetään rahvaanomaisena.

Italialaiset juovat aterioidensa kanssa vain vettä tai viiniä. Muita juomia, kuten olutta tai limua, pidetään ehdottomasti väärinä vaihtoehtoina ruokajuomaksi.

Saksassa sulhasen ystävät kaappaavat morsiamen häitä edeltävänä iltana ja vievät hänet baariin. Sulhasen täytyy löytää joukkio ja tarjota kierros kaikille saadakseen morsiamensa takaisin.

Tsekkiläiset ottavat kippistelyn vakavasti. Kilistellessä laseja yhteen tulee ottaa vastapuoleen katsekontakti eikä juoda saa kädet ristikkäin, muuten tuloksena on seitsemän vuotta laimeampaa menoa lakanoiden välissä.

Myös Georgiassa kippistely on vakava paikka. Georgialaiset nostavat maljoja 20–30 kertaa aterian aikana ja myös muiden kuin georgialaisten odotetaan osallistuvan tähän perinteeseen.

Ukrainalaisissa häissä morsianten tulee pitää jalkansa tiukasti maassa siltä varalta, että heidän kenkänsä varastetaan. Jos kenkä varastetaan, vieraat heittelevät sitä pitkin huonetta ja juovat siitä viiniä.

Islantilaiset rakastavat alkoholia niin paljon, että he ovat pyhittäneet sille kaksi juhlaa. Maaliskuun ensimmäinen on Olutpäivä, mutta elokuun Verslunarmannahelgi on puolestaan vuoden humalaisin viikonloppu.

Venäjällä on yleistä pitää pitkiä, kaskumaisia maljapuheita, jotka huipentuvat hauskasti. Tyhjät pullot ja lasit laitetaan pöydän alle, ei koskaan päälle.

Nigeriassa morsiamen ja sulhasen katsotaan olevan naimisissa vasta, kun he ovat juoneet yhdessä perinteistä palmuviiniä.

Australiassa kaikkien ystäväporukan jäsenten oletetaan tarjoavan kierroksen kaikille. Kieltäytymistä pidetään epäkohteliaana.

Japanissa oman lasin täyttämistä pidetään epäkohteliaana. Pidä vierustoverisi juomalasi täynnä ja hän tekee saman sinulle. Kunnioitusta osoitat ottamalla siemauksen juomastasi kääntyen poispäin muista.

Moldovalaiset nostavat maljaa useita kertoja päivällisen aikana, ainakin kerran ennen jokaista juomaa. Kippistely on olemassa jopa tulevien maljojen nostamisen välttelylle: "Hai devai!" tarkoittaa "Mennään!"

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja