Ota mallia ruokakaupoista – näin hyödynnät jääkaappisi sisällön paremmin

ruokakauppa
shutterstock

Hyödynnä ruokakaupoista tuttua tekniikkaa myös kotonasi asettelemalla ruoka-aineet oikein jääkaappiin ja kuivakaappeihin.

Ruokakaupassa käytetään tiettyä, tarkkaa tekniikkaa, jotta vanhemmat tuotteet myytäisiin eteenpäin ennen uudempia, ja hyllyt olisivat silti jatkuvasti mahdollisimman täysiä. Poimi vinkit siihen, kuinka voit hyödyntää tätä tekniikkaa myös kotona.

Vanhat eteen – uudet taakse

VINKKI! Muista, että vähennät myös ruokakauppojen ruokahävikkiä valitsemalla hyllystä etummaisen tuotteen. Jos kaikki valitsisivat uusimpia, taaimmaisia tuotteita, kasvaisi ruokahävikki.

Ruokakaupassa tuotteet laitetaan hyllyyn siten, että uudemmat tuotteet asetellaan hyllyssä jo olevien tuotteiden taakse. Tämä on äärimmäisen tärkeää tuotteiden rotaation ja hävikin välttämisen vuoksi. Kaupoissa myyjät siirtelevät hyllyjen perukoilta tuotteita ensin hyllyn etuosaan ja täyttävät hyllyjä sen jälkeen takaosastaan.

Kotona ruokakaupoista tuttua tekniikkaa voi käyttää suoraan hyväksi. Ennen kuin jääkaappiin järjestää kauppakassit, kannattaa jo jääkaapissa olevat tuotteet siirrellä sillä tapaa hyllyjen etureunaan, että uusille tuotteille on tilaa hyllyjen takaosissa. Tällöin aiemmin ostetut tuotteet on helppo käyttää ennen uudempia – vaikka kaappeja käyttäisi useampikin perheenjäsen.

Täysi jääkaappi on vaikea pitää kunnossa

Moni jääkaappi on etenkin juhlia ennen aivan tupaten täynnä. Jääkaappia ei kuitenkaan arkena kannata pitää jatkuvasti aivan täynnä tavaraa, mikäli toivoo sen pysyvän järjestyksessä. Aivan täyteen ahdetun jääkaapin kohdalla on äärimmäisen vaikea noudattaa kaupasta tuttua tapaa järjestää tavarat, ja tästä syystä jääkaapin perukoille jää helposti pilaantumaan tuotteita, joita ei tule ahtauden vuoksi siirreltyä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja