Ostitko näitä täytekeksejä kaupasta? Älä syö – saattaa sisältää terveydelle haitallista ainetta

0211a52e-a70b-468d-9514-d7f42b7f4af9

Vadelmatäytekeksejä on vedetty myynnistä, sillä ne sisältävät mahdollisesti terveydelle haitallisia seesaminsiemeniä.

Palvelutukku Immonen Oy on vetänyt pois kaupasta erän Bonnen Maman Vadelmatäytekeksiä. Myynnistä vedetyt keksit ovat 150 gramman pakkauksessa ja päiväyksellä 29.01.2021.

Tuote sisältää seesaminsiementä, jossa on havaittu turvallisen rajan ylittävä etyleenioksidipitoisuus, joka pitkäaikaisesti käytettynä voi olla terveydelle haitallista. Mauste-Sallinen tiedotti perjantaina vetävänsä myynnistä myös erän seesaminsiemeniä.

Palvelutukku Immosen mukaan keksituotetta ei tule käyttää, vaan yritys pyytää kuluttajia palauttamaan ostetun tuotteen takaisin kauppaan. Pakkauksesta tulee ilmetä tuotteen päiväys 29.01.2021. Ostos hyvitettään kuluttajalle.

Etyleenioksidi on välituote kemikaalien valmistuksessa. Sitä käytetään pääasiassa muiden kemiallisten aineiden valmistuksessa, esimerkiksi joidenkin elintarvikkeiden lisäaineiden. Ruokatieto-sivuston mukaan etyleenioksidia käytettiin aikaisemmin osittain kuivattuihin tuotteisiin kuten mausteisiin ja pulvereihin, joiden pastörointi ja sterilointi on teknologisesti vaikeaa. Etyleenioksidi joutui kiellettyjen kaasujen listalle, koska sitä epäillään syöpää aiheuttavaksi karsinogeeniksi. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja