Osaatko syödä puikoilla? Lue vinkit!
Puikoilla syöminen ei ole kaikille helppoa, mutta hyvä taito osata, jos pitää aasialaisesta ruoasta. Lue vinkit!
Jos pidät aasialaisesta ruoasta, on ehkä tarpeen tietää, kuinka syömäpuikkoja kannattaa käyttää. Puikkojen käyttö on helppoa, kun sen kerran oppii ja säästyt siltä nolostumiselta, että olisit ruokaseurueen ainoa haarukkaa käyttävä!
Puikoilla syönti on muutenkin hyvä opetella, sillä se pakottaa syömään hitaammin ja keskittymään ruokailuun. Näin vältyt ahmimiselta ja pystyt todella nauttimaan ruoasta.
Muista nämä vinkit:
1. Jos mahdollista, valitse puiset puikot, sillä ne eivät ole niin liukkaat ja hankalat aloittelijan käyttää kuin muoviset tai metalliset puikot.
2. Puikoilla syömisen salaisuus piilee siinä, että liikutat vain ylempää puikkoa. Alempaa puikkoa pidetään paikoillaan ja ylempää liikutat etu- ja keskisormen sekä peukalon avulla.
LUE MYÖS:
Lähde: goasia.about.com
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan