Osaatko käyttäytyä torilla asiaankuuluvasti? Älä sorru näihin amatöörivirheisiin!

tori
Shutterstock

Ota selvää, millaisiin seikkoihin torilla asioidessa kannattaa kiinnittää huomiota!

Moni suorittaa päivittäiset ruokaostokset kesällä mieluummin torilla kuin ruokakaupassa. Torilta saa saman tien tuoreita ja kotimaisia raaka-aineita, joita kaupoista ei välttämättä edes löydy. 

Aiotko suunnata mökkiloman aikana torille tekemään ruokaostoksia? Ensikertalainen saattaa tietämättään sortua tyypillisiin virheisiin torilla asioidessaan. Katso listamme tyypillisimmistä kömmähdyksistä!

1. Suuntaat torille vasta myöhään iltapäivällä

Syöt rauhassa aamiaista, saatat lämmittää aamusaunan ja teet ruokalistaa vailla mitään kiirettä. Kiireettömyys on lomalla ihanaa, mutta torilla pätee vanha totuus: aikainen lintu madon nappaa. Parhaat valikoimat viedään käsistä torilla heti aamun ensimmäisten tuntien aikana.

Mitä aikaisemmin jaksat lähteä torille, sitä parempi. Esimerkiksi kantarellit, tuoreet marjat, herneet ja tuore kala ovat äärimmäisen suosittuja elintarvikkeita torilla. Pienellä torilla saatetaan myydä suosituimmat ruoat loppuun pian avaamisen jälkeen.

2. Oletat, että kaikki on luomua ja kotimaista

Suuri osa toripöytien valikoimista on kotimaista ja luomua. Se ei silti tarkoita, että kaikki olisi sitä. Monet pöydät voivat hyvin myydä myös muualta tuotuja elintarvikkeita. Jos kotimaisuus on sinulle tärkeää, tiedustele myyjältä, mistä tilalta ruoka on kotoisin.

3. Luulet, että hinnat eivät jousta

Torille ei tarvitse kävellä kuin supermarkettiin ja vain maksaa saman tien sitä, mitä tuotteesta pyydetään. Jos marjat ovat mielestäsi jo nähneet parhaat päivänsä, voit mainiosti neuvotella niille edullisemman hinnan. Voit myös kysyä, olisiko myyjällä tarjota edullisemmalla hinnalla muuten pois heitettävää tuotetta. Älä epäröi puhua hinnasta ääneen torilla. Kauppiaat ovat usein valmiita pääsemään sopuun hinnasta. Muista kuitenkin olla äärimmäisen kohtelias ja asiallinen. Jos kauppias ei halua joustaa hinnastaan, kunnioita sitä ja siirry toisen pöydän ääreen, jos hinta ei ole sinulle sopiva. 

4. Käyttäydyt kuin olisit kauppakeskuksessa ostoksilla

Vie aina mukanasi oma kangaskassi tai vanha muovipussi. Ota myös mukaasi käteistä ja mielellään kolikoita, jotta voit tarvittaessa maksaa tasarahalla. Suosituilla toreilla myyjillä voi olla tarjota asiakkaalle muovipussi ja joskus on jopa mahdollista maksaa pankkikortilla, mutta useimmissa tapauksissa näin ei ole.

Lähde: Women's Health 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja