Onnistuneen valkuaisvaahdon salaisuus – vältä nämä virheet

shutterstock_232762636
Shutterstock

Valkuaisvaahto on tärkeä osa monia kuohkeita leivonnaisia ja herkkuja, mutta kuinka sen vatkaamisessa voi onnistua täydellä varmuudella?

Valkuaisvaahto on hyvin arkaa, ja sen vatkaamisessa ja käsitteltyssä kannattaa olla tarkkana. Ruokabloggaala Hellapoliisi eli Kati Jaakonen listasi tärkeimmät seikat, jotka on syytä ottaa huomioon, kun tavoittena on vatkata kuohkeaa valkuaisvaahtoa.

VINKKI! Jos tarkoitus on käyttää valkuaisvaahto marenkiin, vinkkaa Hellapoliisi lisäämään sokerin vähitellen kovan valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.

Puhtaat välineet avainasemassa

Hygienia on keittiössä erityisen tärkeää, mutta valkuaisvaahtoa vatkattaessa puhtaus on avainasemassa myös vaahdon syntymisen vuoksi. Vatkain ja kulho täytyy myös kuivata huolellisesti ennen vatkaamista, sillä aivan pienikin määrä vettä voi estää valkuaisvaahdon syntymisen.

– Jotta valkuaisvaahto onnistuu, pitää vatkaimen ja kulhon olla puhtaita ja kuivia. Lisäksi on tärkeää, että keltuaista ei joudu valkuaisen joukkoon, Hellapoliisi vinkkaa.

– Valkuaiset eivät yleensä vaahtoudu siksi, että joukkoon on joutunut hieman keltuaista, hän jatkaa.

Milloin valkuaisvaahto on riittävän kovaa?

Hellapoliisi kertoo, että valmiin valkuaisvaahdon oppii tunnistamaan helposti jo väristä, sillä riittävän kova vaahto on erityisen valkoista. Toinen keino valkuaisvaahdon kovuuden tunnistamiseen on vielä konkreettisempi.

– Valmis, onnistunut vaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännettäisiin ylösalaisin, Hellapoliisi hymyilee.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja