Onko tässä helpoin pizza ikinä? Pohjalle yllättävä korvaaja, joka ei esivalmisteluja kaipaa

tortillapizza
Tortillaletut toimittavat tässä reseptissä pizzapohjan virkaa. Shutterstock

Näyttää ja maistuu pizzalle – mutta on tuhat kertaa helpompi valmistaa kotona. Tässä tulee pizzadilla.

Jos mielesi tekee pizzaa, mutta vaivalloiset työvaiheet eivät houkuta, tämä ruokalaji on juuri sinua varten!  Tortillaletuista ja pizzatäytteistä syntyy hetkessä maistuva herkku, joka tyydyttää taatusti pizzahimon.

Ja aivan kuten pizzaakin tehdessä, voit vaihdella täytteitä oman makusi mukaan. 

Pizzadilla (1 kpl)

1 rkl oliiviöljyä
2 vehnätortillaa
¾ dl pizzakastiketta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl mozzarellaa
1 ¼ dl parmesaania raastettuna
¾ dl pepperoniviipaleita
¼ tl kuivattuja yrttejä 

Kuumenna laakea pannu keskilämmöllä ja lisää öljy. Lisää yksi tortilla pannuun ja levitä noin puolet pizzakastikkeesta tortillaletun päälle. Lisää päälle myös puolet valkosipulista, mozzarellasta, parmesaanista, pepperonista ja mausteesta. Lisää täytteiden päälle toinen tortilla ja paista, kunnes juusto on sulanut ja tortilla muuttunut kullanruskeaksi.  

Käännä tortilla lautasen avulla ympäri ja lisää loput täytteet pannuun. Nosta pannu uuniin ja paahda grillivastuksen alla, kunnes juusto on sulanut ja pepperonisiivut rapeutuneet. Tähän menee noin kaksi minuuttia. Viimeistele persiljalla ennen tarjoilua.

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.