Onko tamperelainen Liisa, 24, maailman paras baarimestari? Mukana ensimmäisenä suomalaisena naisena 10 000 hakijan kisassa

Liisa Lindroos 2
Liisa Lindroos edustaa Suomea maailman suurimmassa baarimestareiden kansainvälisessä kilpailussa. Danny Jacques

Tamperelaisessa Saunaravintola Kuumassa työskentelevä Liisa Lindroos edustaa Suomea maailman suurimman baarimestareiden kansainvälisen kilpailun finaalissa. 

Tamperelainen 24-vuotias Liisa Lindroos kisaa maailman suurimman baarimestareiden Diageo World Class Bartender of the Year -kilpailun finaalissa Glasgow’ssa 21.–26. syyskuuta.

Valtaosa kilpailun baarimestareista niin Suomessa kuin maailmallakin on miehiä – vuoden 2018 kilpailun 56 finalistista vain kuusi oli naisia. Lindroos on ensimmäinen tiensä kansainväliseen finaaliin selvittänyt suomalainen nainen.

– Kannustan muitakin naisia osallistumaan kisaan, meissä naisissa on voimaa! On turha odottaa, että osaisi kaiken, koska itsensä kehittäminen on jatkuvaa. Tässä kisaprosessissakin olen jo oppinut paljon. Odotan kovatasoista kilpailua ja kaikkeni annan! Lindroos iloitsee.

Monipuolisen kilpailun tehtävät haastavat muun muassa baarimestareiden paineensietokykyä, taitoa yhdistellä makuja ja raaka-aineita, juomien tekemisen osaamista ja elämyksen luomisen keinoja.

– Olen aina ollut tavoitteellinen, halunnut oppia lisää ja poiketa mukavuusalueen ulkopuolelle, joten kilpaileminen sopii minulle hyvin, Lindroos perustelee innostustaan.

Persoonallisella tyylillä finaaliin

Lindroos valittiin Suomen edustajaksi monivaiheisessa alkukilpailussa. Ensimmäisessä karsintavaiheessa kilpailijoiden tehtävä oli kehittää cocktail-resepti Tanqueray-ginistä, soodavedestä ja vapaasti toteutettavasta omasta raaka-aineesta. Tehtävä sopi hyvin jatkuvasti omaa osaamistaan kehittävälle Lindroosille.

– Tein karviaismehun, johon toin pientä yrttisyyttä ja suomalaista lakritsivibaa fenkolinsiemenellä ja mustaherukan lehdellä, Lindroos kuvailee kilpailureseptiä varten kehittelemäänsä makua. 

Lindroos kertoo tekevänsä muutenkin paljon itse mehuja, kuivaavansa raaka-aineita ja tekevänsä erilaisia pölyjä.  Ajankohtaisia teemoja niin Lindroosin kilpailuun valmistautumisessa kuin päivittäisessä työssäkin ovat paikalliset raaka-aineet, kestävä kehitys ja hävikin minimoiminen.

Restonomiksi vuonna 2017 valmistunut Lindroos työskentelee Tampereella Saunaravintola Kuumassa. Hänen työtehtäviinsä kuuluu muun muassa neljä kertaa vuodessa uudistuvan drinkkilistan suunnittelu ja muulle henkilökunnalle kouluttaminen. 

Liisa Lindroos edustaa Suomea Glasgow’ssa, Skotlannissa 21.–26. syyskuuta pidettävässä World Class Bartender of the Year -finaalissa, jossa on mukana edustajat 55 maasta. Kisaan hakee vuosittain 10 000 baarimestaria ympäri maailmaa

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja