Onko grillimakkarasi kyljessä musta piste tai taitos? Tätä se tarkoittaa!

grillimakkara
Kuvan grillimakkarat ovat jääneet makkarakepille huolimattomasti tehtaalla. MTV

Jokainen makkaratuotteita käyttävä lienee joskus törmännyt erilaisiin kauneusvirheisiin makkaroissa. Tiedätkö sinä, mitä musta piste tai taitos makkarassa merkitsevät?

Kaupasta ostetun makkaran jommassakummassa päässä näkyy silloin tällöin vekki, eräänlainen taitos. Taitos syntyy kepitysvaiheessa. 

Kun makkaran lihamassa on ruiskutettu kuoreen, on seuraava valmistusvaihe makkaran kepitys. Kepitysvaiheessa useista makkaroista koostuva ketju nostetaan kepin päälle kypsennystä varten. Jos makkara jää kepin päälle huolimattomasti, syntyy siihen kuvassa näkyvä vekki.

Toisinaan grillimakkaran kyljessä voi näkyä myös tumma, lähes musta piste.

– Piste on nokitippa, joka voi tulla, kun savustuskoppi on liian kostea, kertoo HK:n lihavalmisteiden tuotekehityspäällikkö Mikko Pajari.

Molemmat "virheet" ovat melko yleisiä, mutta reklamaatioon kumpikaan pienistä kauneusvirheistä ei oikeuta. Ne eivät vaikuta makkaran laatuun. 

Kesäuusinta: Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2016.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja