Olut sittenkin terveellistä? Ehkäisee jopa sairauksia!

Shutterstock

Kesäterassien ykkösjuomalla, oluella, on monia terveysvaikutuksia. Tutkimusten mukaan olut saattaa edesauttaa painonpudotusta ja jopa ehkäistä Alzheimerin tautia.

Olut saavuttaa pikkuhiljaa suosiotaan terveystietoisten miesten ja naisten keskuudessa.

– Oluen sisältämät ravintoaineet yllättävät varmasti kaikki. Olut sisältää kaikkia tarpeellisia aminohappoja ja lisäksi muutamia ei-välttämättömiäkin, kertoo Dr. Stephan Domenig Itävallasta.

Oluesta löytyy myös magnesiumia ja kaliumia sekä luille tärkeää kalsiumia. Vuonna 2009 tehty yhdysvaltalaistutkimus osoitti, että kohtuullisista olutmääristä voi olla hyötyä luuntiheydelle. Lisäksi olut sisältää B-vitamiinia.

Vähäsokerinen vaihtoehto

Siinä missä cola-tölkillinen sisältää seitsemän teelusikallista sokeria ja appelsiinimehu kuusi, on puolessa tuopillisessa vain hieman yli yksi teelusikallinen sokeria.

– Mehuihin ja virvoitusjuomiin verrattuna olut ei tee verensokeriin samanlaista piikkiä, sanoo ravitsemusasiantuntija Dr. Kathryn O’Sullivan.

Pienet annokset olutta saattavat jopa auttaa ehkäisemään diabetesta. Vuonna 2010 tehdyssä tutkimuksessa 38 000 harvakseltaan olutta juovaa amerikkalaismiestä nosti oluenkulutustaan päivittäiseen lasilliseen tai kahteen. Neljän vuoden kuluttua heidän riskinsä sairastua tyypin 2 diabetekseen oli pudonnut 25 prosentilla.

Mitä sitten tulee niin sanottuun kaljamahaan? Lontoon yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että kohtuullisella oluenkäytöllä tuskin on yhteyttä huomattavaan painonnousuun. 

Kohtuus on avainsana

Brittitutkimuksen mukaan olut saattaa jopa ehkäistä Alzheimerin tautia.

Liikakäytöstä on kuitenkin haittaa. Erään Lontoossa tehdyn tutkimuksen mukaan yli kaksi tuoppia päivässä juoneet kärsivät muistiongelmista. 

Oluesta voi olla iloa myös vatsalle, sillä olut sisältää runsaasti kuitua. Kaksi lasia olutta täyttää 10–30 prosenttia päivittäisestä kuiduntarpeesta. 

Tutkimukset ovat viitanneet myös siihen, että pienistä määristä olutta voi olla hyötyä sydänterveydelle ja kolesterolille.

Oluesta voi olla hyötyä myös ulkoisesti käytettynä. Monet julkkisnaiset, heidän joukossaan Catherine Zeta-Jones, pesevät hiuksensa oluella.

Lähde: Dailymail 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja