Oluesta löytyvällä flavonoidilla saattaa olla yllättäviä vaikutuksia aivoihin, kertoo Qz.com tuoreesta tutkimuksesta.
Kasveista löytyvillä flavonoideilla on runsaasti terveysvaikutuksia. Viime vuonna tutkijat muun muassa selvittivät, että selleristä ja artisokasta löytyvä flavonoidi voi auttaa taistelussa haimasyöpää vastaan.
Humalan sisältämä flavonoidi xanthohumol ei jää kakkoseksi. Oregon State Universityn tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan suuret määrät flavonoidia voivat auttaa parantamaan kognitiivisia toimintoja.
Olutta juoville tutkimustulos ei kuitenkaan ole mullistava. Tutkimusten perusteella näyttäisi nimittäin siltä, että olutta olisi juotava tuhansia tölkkejä päivässä, jotta flavonoidin saanti olisi tutkimuksessa vaikuttaneella tasolla. Vaikka tutkimustulos ei oluenjuojia suuntaan tai toiseen hetkauta, saattaa tuloksista olla hyötyä tulevaisuudessa, jos flavonoidia pystytään hyödyntämään paremmin.