Oluen sisältämästä flavonoidista löytyi erikoinen vaikutus
Oluesta löytyvällä flavonoidilla saattaa olla yllättäviä vaikutuksia aivoihin, kertoo Qz.com tuoreesta tutkimuksesta.
Kasveista löytyvillä flavonoideilla on runsaasti terveysvaikutuksia. Viime vuonna tutkijat muun muassa selvittivät, että selleristä ja artisokasta löytyvä flavonoidi voi auttaa taistelussa haimasyöpää vastaan.
Humalan sisältämä flavonoidi xanthohumol ei jää kakkoseksi. Oregon State Universityn tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan suuret määrät flavonoidia voivat auttaa parantamaan kognitiivisia toimintoja.
Olutta juoville tutkimustulos ei kuitenkaan ole mullistava. Tutkimusten perusteella näyttäisi nimittäin siltä, että olutta olisi juotava tuhansia tölkkejä päivässä, jotta flavonoidin saanti olisi tutkimuksessa vaikuttaneella tasolla. Vaikka tutkimustulos ei oluenjuojia suuntaan tai toiseen hetkauta, saattaa tuloksista olla hyötyä tulevaisuudessa, jos flavonoidia pystytään hyödyntämään paremmin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka