Oluen sisältämästä flavonoidista löytyi erikoinen vaikutus

Shutterstock

Oluesta löytyvällä flavonoidilla saattaa olla yllättäviä vaikutuksia aivoihin, kertoo Qz.com tuoreesta tutkimuksesta.

Kasveista löytyvillä flavonoideilla on runsaasti terveysvaikutuksia. Viime vuonna tutkijat muun muassa selvittivät, että selleristä ja artisokasta löytyvä flavonoidi voi auttaa taistelussa haimasyöpää vastaan.

Humalan sisältämä flavonoidi xanthohumol ei jää kakkoseksi. Oregon State Universityn tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan suuret määrät flavonoidia voivat auttaa parantamaan kognitiivisia toimintoja.

Olutta juoville tutkimustulos ei kuitenkaan ole mullistava. Tutkimusten perusteella näyttäisi nimittäin siltä, että olutta olisi juotava tuhansia tölkkejä päivässä, jotta flavonoidin saanti olisi tutkimuksessa vaikuttaneella tasolla. Vaikka tutkimustulos ei oluenjuojia suuntaan tai toiseen hetkauta, saattaa tuloksista olla hyötyä tulevaisuudessa, jos flavonoidia pystytään hyödyntämään paremmin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!