Oletko tullut ajatelleeksi? Kaurapuuron joukkoon voi lisätä yllättävän asian – piristävä vaikutus!

1:19 Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje

Vihersmoothie on monelle jo varmasti tuttu konsepti, mutta oletko kuullut viherpuurosta? Varsinaissuomalaisesta yrttitarhasta vinkataan yllättävä, mutta piristävä puuroresepti marraskuun harmauteen. 

Videolla vinkit täydelliseen kaurapuuroon.

Miltä kuulostaisi kaurapuuron vaihtaminen viherpuuroksi? Varsinais-Suomessa toimiva yrttiyritys Vihreäkeiju suosittelee kokeilemaan puurosta astetta tervellisempää vaihtoehtoa. Puuron sekaan voi nimittäin myös lisätä yrttejä tai salaattia!

– Marraskuun pimeys vie helposti voimat ja ruokaympyräkin kapenee samalla. On niin helppoa unohtaa vihreät, kun ulkonakin on harmaata, yrttiyrityksestä todetaan.

Vihreitä ainesosia puuroon lisäämällä voit saada aivan uutta virtaa loppuvuoden pimeyteen.

Viherpuuro

1 dl mantelijuomaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl turkkilaista jogurttia
50 g jääsalaatia
1 ruukku minttua
½ avokado
1 rkl hunajaa
Pinnalle: avokadoa, vadelmia, mustikoita,melonia, minttua

Laita mantelijuoma ja kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja anna seistä hetki. Lisää turkkilainen jogurtti, jääsalaatti, minttu ja avokado sekä hunaja. Pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hunajaa. Laita viherpuuro kulhoon ja koristele avokadolla, vadelmilla, mustikoilla, meloonilla ja mintulla.

Lähde: Vihreäkeiju

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja