Oletko jo huomannut? Suomalaiset suosivat tätä juomatrendiä

terassi,-juoma,-baari
Minkä juoman sinä valitset mieluiten mukaasi terassille? Shutterstock

Terassit ovat olleet auki jo pitkään, mutta kuinka se näkyy suomalaisten alkoholikulutuksessa? Ovatko baarityöntekijät huomanneet jonkun tietyn juomatrendin olevan kasvussa suomalaisten keskuudessa?

Tamperelaisen Jack the Rooster -baarin vuoropäällikkö Jesse Salonen ei ole huomannut kelin vaikuttaneen suomalaisten juomakäyttäytymiseen. Yksi juomatrendi on kuitenkin ollut selkeästi nähtävissä.

– Kyllä mietoja juomia menee enemmän kuin ennen. Ennen juotiin enemmän väkeviä juomia, nyt taas menee paljon mietoja juomia.

Hyvällä säällä viihdytään mieluummin terassilla kuin sisällä, mutta liian kuuma keli kyllä ajaa useimmat myös sisätilojen viileyteen.

Helsinkiläisessä On the Rocks -baarissa taas aurinkoisen sään vaikutus asiakkaiden käyttäytymiseen on selkeästi huomattu.

– Jos on lämmin sää, niin kyllä ihmiset juovat enemmän. Ihmiset viihtyvät selkeästi paremmin terassilla nyt, On the Rocksin toimitusjohtaja kertoo.

Helsingissäkin on huomattu, että mietoja juomia kulutetaan muita juomia enemmän. On kuitenkin myös eräs suosikkijuoma, joka on noussut mietojen rinnalle.

– Sangriakannuja menee paljon, toimitusjohtaja jatkaa.

Joensuun Ravintola Gloriassa ollaan heti huomattu auringonvalon vaikutus juomienkulutukseen ja samainen juomatrendi on suosiossa myös siellä.

– Kyllä kulutus kasvaa heti, kun aurinko paistaa ja on lämmintä, Glorian ravintolapäällikkö Henri Halonen kertoo iloisesti.

– Mitään yllättäviä uutuuksia ei vielä ole hirveän paljon mennyt, mutta mietoja juomia liikkuu terassilla aina paljon, Halonen jatkaa. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja