Oletko introvertti? Kahvinjuonti voi johtaa täydelliseen katastrofiin

Introvertit ja ekstrovertit reagoivat kahviin eri tavalla.

Tutkijoiden mukaan kahvi ei välttämättä ole paras juomavalinta introverteille.

Luonteeltaan introverttien ihmisten kannattaisi vältellä kahvin juontia piristystarkoituksissa tiettyinä ajankohtima. Tutkimusten mukaan introvertit nimittäin reagoivat kahvin sisältämään kofeiiniin eri tavalla kuin ekstrovertit. Itse asiassa kofeiinin nauttiminen piristyskeinona voi jopa toimia introverteilla täysin käänteisesti.

Introvertin luonteenpiirteitä: Rauhan ja rentoutumisen arvostaminen, itsenäisyys ja yksin viihtyminen, keskittynyt ja kärsivällinen, pohdiskeleva ja analysoiva, helposti stressaantuva, hyvä kuuntelija.

Psykologi ja kirjailija, tohtori Brian Little selittää asiaa introverttien ja ekstroverttien aivojen neokorteksin eroilla. Tutkimusten mukaan introverteilla aivot ovat jo virittyneet optimaaliselle valppauden ja reagoinnin tasolle. Ekstrovertit sen sijaan pärjäävät paremmin, jos he saavat pienen buustin aivoilleen, esimerkiksi kofeiinista. Asiaa on tutkinut Northwesternin yliopiston William Revelle.

Introvertti, älä juo kahvia stressitilanteessa

Introverteille yhden tai kahden kahvikupillisen nauttiminen ennen tärkeää kokousta, työhaastattelua tai vaikka deadlinea voi tarkoittaa täydellistä katastrofia. Kahvi voi tehdä introverteista hermostuneita ja kyvyttömiä keskittymään asiaan.

Introverttien ei suinkaan tarvitse kuitenkaan jättää kahvia kokonaan. Tällaisten ihmisten tulisi vain nauttia kofeiininsa otollisempaan aikaan. Introverttien kannattaa siemailla kahvinsa rentoutuneella hetkellä, ei missään nimessä paineen alla.

Lähde: Lifehack

***

Näin kahvi ei läiky kupista 0:26

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.