Oikein haudutettu tee on pussiteetä parempaa. Moni kuitenkin hauduttaa teensä väärin.
Hyvän teen valmistus on helppoa, kun tietää miten se tehdään. Forsman Tean toimitusjohtaja Ari Santamäki kertoo, miten tee haudutetaan oikeaoppisesti.
Teelehdet tarvitsevat tilaa aueta
Hyvän teen hauduttaminen ei vaadi paljoa, mutta perusasioiden on oltava kunnossa. Kun käytetään raikasta vettä, laadukasta teetä ja teepannua, päästään jo pitkälle.
Yleisin virhe on, että tee haudutetaan liian pienessä siivilässä.
– Kun hauduttaa teetä, pitää varata tarpeeksi väljä vesi, että teelehdet mahtuvat aukeamaan. Jos käytät pientä haudutuspalloa, niin usein jää jopa puolet siitä arvokkaasta teestä hauduttamatta kun tila ei riitä, sanoo Santamäki.
Jos haluaa hauduttaa vain yhden kupillisen teetä kerrallaan, haudutuspallon sijaan kannattaa käyttää tilavaa siivilää, jonka voi upottaa teekuppiin.
Kun teelehdillä on tilaa aueta kunnolla, maku pääsee jakautumaan tasaisesti.
Teepannussa hauduttaminen on myös taloudellinen ratkaisu. Pienemmällä määrällä saa enemmän makua.
Haudutusaika riippuu teelaadusta
Erilaisten teelaatujen haudutusajoissa voi olla suuriakin eroja. Oikea haudutusaika kannattaa tarkistaa pakkauksesta tai teekaupan myyjältä, mikäli hankit irtoteetä erikoiskaupasta.

