Nyt Suomen McDonald's tekee sen: Hyvästit muovipilleille!

0:32 Mitä "nappulat" McDonald’sin limumukeissa todellisuudessa merkitsevät?

Suomen McDonald’s tiedottaa korvaavansa muovipillit paperisilla asteittain lähikuukausien aikana, ja alkukesästä muoviset aterimet vaihdetaan puisiin. 

Videolla: Oletko huomannu "nappulat" limumukien kannessa? Tätä ne tarkoittavat!

Suomen McDonald's-ravintoloista ei jatkossa enää saa muovipillejä, vaan ne korvataan paperisilla. Samalla käyttöön otetaan myös puiset aterimet. Uudet pillit ja aterimet tulevat käyttöön ravintoloissa asteittain. Muutos aloitettiin pilleistä maaliskuussa.

– Ensisijaisesti tavoitteenamme on vähentää pillien käyttöä ravintoloissamme, riippumatta siitä ovatko pillit muovisia vai paperisia, kertoo Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

– Pillit poistettiin ravintoloidemme saleista jo vuonna 2019. Tällä toimenpiteellä pystyttiin pillien käyttöä vähentämään noin 30 prosenttia.

Muista pikaruokaketjuista esimerkiksi Hesburger luopui muovipillien käytöstä kokonaan vuonna 2019 ja korvasi ne paperisilla.

Salissa ruokailevat asiakkaat saavat jatkossakin juomaansa pilliin tarvittaessa, automaattisesti ne tulevat mukaan vain kotiinkuljetus- ja autokaistatilauksiin. Uudet paperiset pillit valmistetaan Huhtamäen tehtaalla Puolassa, ja aiemmin tarjolla olleiden kolmen erilaisen muovipillimallin sijaan käytössä on jatkossa vain yksi pilli.

Huhtamäen Pohjoismaiden tarjoilupakkausliiketoimintojen johtaja Panu Ala-Nikkola kertoo, että pillit valmistetaa elintarvikekäyttöön sertifioidusta paperista, ja hygienian varmistamiseksi ne on yksittäispakattu.

– Niin pillin kuin kääreenkin raaka-aine on PEFC-sertifioitua uusiutuvaa kuitua ja peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Pillit voi kierrättää paperi- tai kartonkijätteenä.

Viimeistään alkukesästä Suomen McDonald’s ravintoloissa siirrytään erilaisista muovisista aterimista puupuristeisiin aterimiin. Useista lusikkamalleista siirrytään yhteen puiseen lusikkamalliin, jota käytetään kaikissa lusikalla nautittavissa annoksissa. Lusikoiden ja haarukoiden valmistuksessa käytettävä koivu on peräisin FSC-sertifioiduista, vastuullisesti hoidetuista metsistä. Biohajoavat puupuristeiset aterimet voi kierrättää biojätteenä.

Lähde: McDonald's

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja