Nyt se on varmaa! Tänne avautuvat Suomen ensimmäiset KFC-ravintolat

KFC Kentucky Fried Chicken
Pikaruokaketju KFC eli Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen. Shutterstock

Suomen kaikkien aikojen ensimmäiset Kentucky Fried Chicken- eli KFC-ravintolat avautuvat syksyllä Helsinkiin, Turkuun sekä Espooseen, ravintolaketjusta tiedotetaan.

KFC-ravintolaketju avaa vuoden viimeisellä neljänneksellä neljä ravintolaa Suomeen. Kaikkien aikojen ensimmäiset ravintolat avautuvat Helsingin Itäkeskukseen, kahteen kohteeseen Espoossa sekä Turkuun.

– Pääkaupunkiseudulla avaamme ensimmäiset ravintolat Itiksen, Sellon ja Iso Omenan kauppakeskuksiin. Kauppakeskukset ovat erinomaisia kohtauspaikkoja, ja brändinä haluamme olla heti siellä, missä ihmisetkin ovat, kertoo KFC Finlandin toimitusjohtaja Janne Einola.

Einolan mukaan ketjun tavoitteena on palvella koko Suomea, ja siksi ensimmäisessä aallossa avataan ravintoloita myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. 

– Turku on keskeinen markkinapaikka, ja onnistuimme löytämään sieltä täydelliset liiketilat maineikkaasta Hamburger Börs -rakennuksesta juuri uudistetun kauppatorin kupeesta, Einola jatkaa. 

KFC on globaali, kanaruoastaan tunnettu ravintolabrändi, jolla on vaiherikas ja pitkä historia. Maailmalla KFC-ravintoloita on jo yli 23 000 yli 140 eri maassa. Suomeen avattavien KFC-ravintoloiden franchise-oikeudet on myönnetty virolaiselle Apollo Groupille, joka vastaa KFC-ravintoloiden franchisingista myös Baltiasssa.

KFC aikoo rekrytoida Suomessa neljään ensimmäiseen ravintolaan lähes 200 henkilöä.

– Koronapandemian aiheuttamat haasteet ovat olleet kouriintuntuvia erityisesti ravintola-alalla, ja toivomme omalla panoksellamme vaikuttavamme alan työllisyystilanteeseen positiivisesti koko Suomessa, Einola muistuttaa.

KFC:n Suomeen rantautumisesta uutisoitiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2018. Tuolloin suunnitelmissa oli avata ravintoloita Suomeen jopa 50 kappaletta. Projekti kuitenkin venyi, kun sopivaa franchiseyrittäjää ei löytynyt. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja