Kotimaiset Kasvikset ry:n perunaviikon kunniaksi Makuja.fi kokosi yhteen kaikkien aikojen parhaat perunaniksit.
Viikolla 7 vietetään Kotimaiset Kasvikset ry:n perunaviikkoa. Peruna on varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu raaka-aine, jota nautitaan niin arkena kuin juhlanakin. Perunat maistuvat usein sellaisenaan esimerkiksi lihan tai kalan lisukkeena – ja kesällä tietysti uusina pottuina voin kera. Perunasta valmistuvat myös erilaiset herkkuruoat, kuten laatikot, gratiinit ja muusit.
Miten perunasta saa sitten kaiken mahdollisen hyödyn irti? Makuja.fi kokosi yhteen parhaat perunaniksit, joilla nopeutat ruoanlaittoa ja valmistat perunoista täydellisiä.
1. Näin kuorit perunat supervikkelästi
Kun olet keittänyt perunat kattilassa, laita ne muutamaksi sekunniksi jääkylmään veteen. Kuoret irtoavat tämän jälkeen kuin itsestään, Katso videolta, miten niksi toimii:
Video
2. Täydellisen perunamuusin salaisuus
Huippukokki Heston Blumenthalin reseptillä saa aikaan täydellisen sileää perunamuusia, jossa on makua. Myös Hans Välimäki vannoo tämän reseptin nimeen. Kyseessä on "pektiinimetyyliesteraasiperunamuusi". Muusin valmistuksessa hyödynnetään kemiallista reaktiota, joka vangitsee tärkkelyksen perunan sisään.
Lue, miten täydellinen perunamuusi valmistuu:
Hans Välimäki hehkuttaa: Huikea perunamuusiresepti – yllättävällä ainesosalla täydellistä!
