Nyt potuttaa! Kaikkien aikojen parhaat perunaniksit – kuoriminen onnistuu sekunneissa
Kotimaiset Kasvikset ry:n perunaviikon kunniaksi Makuja.fi kokosi yhteen kaikkien aikojen parhaat perunaniksit.
Viikolla 7 vietetään Kotimaiset Kasvikset ry:n perunaviikkoa. Peruna on varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu raaka-aine, jota nautitaan niin arkena kuin juhlanakin. Perunat maistuvat usein sellaisenaan esimerkiksi lihan tai kalan lisukkeena – ja kesällä tietysti uusina pottuina voin kera. Perunasta valmistuvat myös erilaiset herkkuruoat, kuten laatikot, gratiinit ja muusit.
Miten perunasta saa sitten kaiken mahdollisen hyödyn irti? Makuja.fi kokosi yhteen parhaat perunaniksit, joilla nopeutat ruoanlaittoa ja valmistat perunoista täydellisiä.
1. Näin kuorit perunat supervikkelästi
Kun olet keittänyt perunat kattilassa, laita ne muutamaksi sekunniksi jääkylmään veteen. Kuoret irtoavat tämän jälkeen kuin itsestään, Katso videolta, miten niksi toimii:
2. Täydellisen perunamuusin salaisuus
Huippukokki Heston Blumenthalin reseptillä saa aikaan täydellisen sileää perunamuusia, jossa on makua. Myös Hans Välimäki vannoo tämän reseptin nimeen. Kyseessä on "pektiinimetyyliesteraasiperunamuusi". Muusin valmistuksessa hyödynnetään kemiallista reaktiota, joka vangitsee tärkkelyksen perunan sisään.
Lue, miten täydellinen perunamuusi valmistuu:
Hans Välimäki hehkuttaa: Huikea perunamuusiresepti – yllättävällä ainesosalla täydellistä!
3. Uskomaton perunapesuri kuorii uudet potut
Tämän hauskan niksin avulla pystyt kuorimaan kilokaupalla perunoita sekunneissa. Välineiksi perunoiden pesuun tarvitaan ainoastaan akkuporakone, puhdas vessaharja, ämpäri, vettä ja tietysti uusia perunoita.
4. Lähes rasvattomat perunalastut mikrossa
Sipsejä voi valmistaa lähes rasvattomasti kotioloissa mikroaaltouunia hyödyntäen. Sipseistä saa mikrossa rapeita, kunhan lastuja ei kärvennä liian pitkään ja liian kuumassa. Lue miten mikrosipsit valmistuvat.
5. Peruna valkaisee myös vaatteet
Perunan hyödyt ulottuvat myös keittiön ulkopuolelle. Perunalla voi nimittäin valkaista myös vaatteita! Tämä niksi on tuttu jo Jokanaisen niksikirjasta vuodelta 1952.
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan